Muse alustab täna maailmaturneega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muse
Muse Foto: promo

16. oktoobril annab Inglismaa rokkbänd Muse oma uue maailmaturnee esimese kontserdi, mis leiab aset Montpellier's, Prantsusmaal. 11. detsembril esineb Muse Tallinnas, Saku Suurhallis. Show suure produktsiooni tõttu müüakse Tallinna kontserdile vaid 7000 piletit.

Muse’i täna algav kontsertreis saab ansambli liikmete sõnul olema nende versiooniks Pink Floyd’i 1980. aasta kuulsast «The Wall» tuurist. «Too oli massiivne turnee, mida ülistati muljetavaldava lavakujunduse eest, mis sisaldas hiiglaslikku, lava pikkuses võimutsevat valgeks värvitud telliskiviseina. Olles tugevalt innustatud «The Wall» tuuri teatraalsusest, oleme loonud originaalse show, mis ühendab endas valgus- ja digitaalelemente,» kirjeldas Muse’i laulja Matthew Bellamy. Ansambli uus show toob muusikute sõnul lavale tantsivad tulnukad, LED-püramiidi ja kung-fu elemente. Nii on näiteks lava kohale ehitatud hiigelsuur tagurpidine püramiid, mis on liikuvaid ja kuju muutvaid videoekraane täis. Terve esinemise vältel langeb see püramiid järk-järgult allapoole, neelates lõpuks bändi täielikult alla.

Kommenteerides olukorda tänases live-muusikas, ütles Bellamy, et elektroonilise muusika artistid toovad oma tuuritamisega esile just reaalsete inimeste esinemise väärtuse. «Tänapäeval on paljud muusikasõbrad nõus raha maksma ka selle eest, et näha esinemas kedagi, kes on kodus sülearvutiga kogu vajaliku eeltöö ära teinud, ning kontserdi jooksul vajutab põhimõtteliselt lihtsalt tühiku klahvi. Kuid osa meist on kindlasti kiindunud muusika orgaanilisse ja inimlikku poolde, austamaks meie sõprust ning tahet koos ühes ruumis muusikat teha. Me ei karda lisada võrrandisse uusi elemente, kuid pole ka valmis täielikult robotiteks muutuma. Me oleme vist mingis mõttes küborgid,» lisas Bellamy.

Muse siirdub uuele maailmaturneele pärast uue stuudioalbumi «The 2nd Law» ilmumist - bändi kuues kauamängiv nägi ilmavalgust 1. oktoobril. Tallinnasse jõuab Inglismaa parimaks live-bändiks pärjatud Muse 11. detsembril, et anda kontsert Saku Suurhallis. Esmakordselt Eestis esineva ansambli showle müüakse vaid 7000 piletit. BDG Musicu produktsioonijuhi Mihkel Sirelpuu sõnul hõlmab bändi uue turnee lava suure osa Saku Suurhalli põrandast. «Peale seda, kui selgus Muse’i uue show täpne produktsioon ning lavakonstruktsiooni suurus, olime sunnitud saali üldmahtuvust paari tuhande koha võrra vähendama – seda nii seisu- kui istekohtade arvelt. See omakorda tähendab, et kontserdile müüakse vaid 7000 piletit. Muse on tuntud oma suurejooneliste ja viimse detailini lihvitud showde poolest ning bändi esinemine Tallinnas seda kindlasti ka kinnitab,» kommenteeris Sirelpuu.

Piletid Muse’i Tallinna kontserdile on müügil Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee ja kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades ning Selverites üle Eesti.

Piletihinnad algavad 49 eurost. Enne kontserti piletihind tõuseb.

Muse’i Tallinna kontserdi produtsent on BDG Music koostöös LiveNationiga. Meediapartnerid: Kanal 2, Raadio Uuno, Pervõi Baltiiski Kanal, SKY Radio. BDG Musicut sõidutab Peugeot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles