TFW: fotosid Kaubamaja moeetenduselt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimus Telliskivi Loomelinnakus Tallinna Kaubamaja moeetendus, milles sai näha kõrvuti kohalike ja maailma tippdisainerite värskeimat moeloomingut.

Komplektid olid kokku pandud kaubamärkidelt Red Valentino, Michael Kors, Hugo, See by Chloe’, Year, Pohjanheimo, Baltman ning Ivo Nikkolo.Etenduse stilist oli Britta Ratas ja lavastaja Piret Vapajeva.

«See oli esimene kord, kui Tallinna moenädala lavalaudadel kohtusid Eesti disain ja kõrgmood. Kindlasti oli see kõigile meie moeteadlikele härradele ja kaunitaridele tõeliseks maiuspalaks,»rääkis Tallinna Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes. «Laval sai näha käesoleva hooaja stiilisuundi, mida järgitakse kõikjal maailmas.»

Naise sõnul esitleti Kaubamaja moešõul tõeliselt uhket kollektsioonide paraadi. «Näiteks Red Valentino tänases sügismoes õitseb hõrk itaaliapärane pitsivaimustus. Sellele brändile on omane ülinaiselik stiil ja peened signatuurdetailid. Teisalt hoopis modernema ja puhtama elegantsiga võlub Ameerika moelooja Michel Korsi looming, kelle märgi ikooniks oli varem Carmen Kass ning täna on Karmen Pedaru,»lisas Herodes.  

 Hugo Bossi minimalistlik ja urbanistlik moeliin Hugo on mõeldud kaunistama nii edukaid ja stiilitundlikke daame kui šikke härrasmehi. Hugo tänavusest kollektsioonist leiab põnevaid lõikeid, jõulisi värve ning monokroomseid graafiliste joontega kleite, milles on tunda kuuekümnendate mõjutusi. Prantsuse moekollektsioon See by Chloe’ aga tasakaalustab kargust nooruslikult flirtiva stiili ning siniverelistele omase hooletu elegantsiga.

 Eesti märkidest on Kaubamajas esindatud paremik, lavale jõudis neist neli. «Baltmanikollektsioon on disainer Aivar Antonio Lätti käe all tõeliselt särama löönud ja oma kõigi aegade parimas vormis. Need on šikid rõivad, milles olemas jõuline isikupära pitser ning mida võib uhkusega kanda kõikjal maailmas,»märkis Herodes. «Ivo Nikkolonovaatorlik stiil ja Yeari mantlimaailma haute-couture väärivad samuti vaatamist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles