Ryanairi juht: turvavööd on mõttetud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi juht Michael O'Leary
Ryanairi juht Michael O'Leary Foto: SCANPIX

Iirimaa odavlennufirma Ryanair juhi Michael O´Leary sõnul on lennukis turvavööd kasutud ning ei aita reisijate elu päästa.

O´Leary sõnul on turvavööd nõudvad regulatsioonid bürokraatide väljamõeldis, edastab The Telegraph.

«Kui juhtub lennuõnnetus, siis jumal olgu tunnistajaks, ükski turvavöö ei aita elu päästa. Turvavööd ei mängi mitte mingit rolli. Näiteks mitte keegi ei nõua Londoni metroovagunis turvavööd. Ka ei ole vaja turvavööd kiirrongides. Kui nii metrooga kui rongiga õnnetus juhtub, võivad samuti kõik hukkuda,» selgitas iirlane oma seisukohta.

O´Leary on välja töötamas plaani, mis lubaks reisijatel lennukis seista. Tegemist on üliõpilastele ja odavreisijatele mõeldud seisukohtadega, mille pilet maksaks üks nael.

O´Leary sõnul saaks lennukisse seisukohad, kui viimased kümme rida istmeid lennuki tagaosast ära võtta.

Mis puudutab aga õhkutõusmist ja maandumist, siis selleks ajaks saavad püstireisijad haarata käepidemest.

«Kui pakkuda reisijale 25-naelast istekohta ning ühenaelast seisukohta, siis olen kindel, et valitakse viimane,» tõdes Ryanairi juht.

Ta jätkas, et Ryanairi piloodid ei tee enam ammu nii-öelda karme maandumisi ning käepidemest kinni hoides ei juhtu püsti seisvate reisijatega mitte midagi.

Euroopa lennuliikluse turvalisuse reeglid ei luba lennu ajal püsti seismist ning õhkutõusmisel ja maandumisel peab turvavöö kinni olema.

«Otsime uusi viise, kuidas asju teha, kuid võimud on uuenduste vastu. Nad on lihtsalt kari lolle,» nentis O´Leary.

Mahlakate väljaütlemiste poolest kuulsa O´Leary arvates ei otsi lennureisijad juba ammu luksust, vaid soovivad kõige lihtsamal viisil jõuda punktist A punkti B.

«Nüüd on aeg lennukid tiibadega bussideks muuta,» tegi iirlane kokkuvõtte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles