Superstaarisaatest lahkus Liis Reisner! Kas oled tulemusega rahul?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Reisner
Liis Reisner Foto: Jelena Rudi

«Eesti otsib superstaari» neljandas finaalsaates kogusid kõige vähem televaatajate hääli Elina Born, Liis Reisner ja Karl-Erik Taukar. Lahkuma pidi Liis.

Esinejad ja kohtunike kommentaarid

1. Rasmus Rändvee «House Of The Rising Sun» (filmist «Casino»)

Mihkel Raud: Olen sinu esitusest rabatud! Laulsid, nagu laulmas oleks Rasmus Rändvee.

Maarja-Liis Ilus: Uskumatu, et nii noores inimeses on nii palju kirge ja emotsioone peidus. Tegemist oli jõulise ja stiilse esitusega. Super! Oled nädalaga taas sammukese edasi astunud.

Mart Sander: Kasiinokeeles oli see lugu full house.

2. Karl-Erik Taukar «Live and Let Die» (filmist «Live and Let Die»)

Maarja: Mul on tüdrukutest lausa kahju seal teleka taga, et kelle poolt sa hääletad - üks poiss ägedam kui teine. Väga võimsalt lauldud, kuulsin Robbie Williamsi häält natuke. Väga meeldis.

Mart: Minu meelest väga hea valik sinu tüpaažile. Kui sind paariks aastaks solaariumisse ja jõusaali suunata, oleksid täitsa ülistiilne Bond. Laul oli väga hästi esitatud.

Mihkel: Väga hea. Aitäh!

3. Liis Reisner «Seven Nation Army» (filmist «G.I. Joe 2»)

Mart: Mind on siia palgatud kui inimest, kes ei tea ühtegi viimase 20 aasta jooksul kirjutatud laulu. Võibolla seetõttu suudan paremini hinnata vokaalset esitust. Minu jaoks oli sinu versioon palju huvitavam kui originaal. Lisapunktid amywinehouse'iliku jalatöö eest. Mõtlesin, et kas jääd püsti või ei jää, aga jäid.

Mihkel: Minu meelest väga efektne esitus alates koreograafiast lõpetades võtmehoidjatega, mis sa endale kõrva panid.

Maarja: Näitasid veidi hoogsamat külge endast. Kui norida, siis pean ütlema, mõned noodid jäid natuke kõrgeks.

4. Janek Valgepea «Aria» (multifilmist «Momo»)

Mihkel: Ma ei tea, mis mul täna viga on, aga mulle meeldis. Mul on tõeline nõrkus Itaalia estraadi vastu ja mulle meeldib itaalia keel. Selles kontekstis ja situatsioonis tundsid end väga hästi ning esitus oli väga veenev.

Maarja: Tegid väga ootamatu valiku, võttes tundmatu loo ja veel itaalia keeles. Risk õigustas end igati! Tohutult ilusad, pikad, sirged, kõlavad noodid. Tegid au sellele loole.

Mart: Mina vahelduseks teadsin seda lugu, aga ma ei teadnud, et see on pärit multikast. Selliste itaalia crossover estraadi-ooperitenorite perre sisenedes oleksid päris tõsine konkurent ja sa ei peaks isegi pime olema, et miljon plaati müüa. Ma poleks küll kindel, kas sul Eestis õnnestuks sellist rauda taguda väga kaua, aga kusagil eemal on see turg õudselt lai.

5. Toomas Kolk «Moon River» (filmist «Breakfast at Tiffany's»)

Maarja: Mul on hea meel, et oled edasi arenenud ja püsisid rütmis. Kiirema swingi-osaga ei saanud sa päris nii hästi hakkama kui esimese osaga. See sulle kasuks ei tulnud. Aga üldiselt oled tubli ja armas poiss.

Mart: See esitus oli nagu Henrik Kalmeti vuntsid - tehniliselt nagu vuntsid, aga sisulist selline arusaamatu ninaalune pusserdis. Minu jaoks oli see just liiga kaalutletult fraseeritud. Alumine vaiksem osa oli veidi tuhm ja loid. Aga üldpilt oli väga ilus, eriti see video.

Mihkel: Edastaksin oma kommentaari Darth Vaderi vääriliselt: [kõlab raske hingamine].

6. Elina Born «Skyfall» (filmist «Skyfall»)

Mart: Sul on väga vedanud, et sul on nii suurepärane saateansambel, kes selle loo aitas veelgi kihvtimaks muuta. Väga tore esitus sinu poolt. Sul on kaks huvitavat häält - kui üks muutub tuttavaks, siis pöörad selle teise peale. See on huvitav vaheldus ja see tähendab, et sind kuulates ei hakka igav. Mulle väga meeldis.

Mihkel: Mulle meeldis ka. Olen seda ilmselt varem ka rääkinud, aga mis sinu juures on sel hooajal huvitav ja silmatorkav on see, et sa alati justkui näid täpselt teadvat, miks sa siin oled ja miks sa midagi laulad. See on muidugi väga veenev alati. Sa näid teadvat, et laul ei koosne ainult meloodiast ja sõnadest, vaid seal on vaja ka midagi ja see midagi on sinu süda.

Maarja: Seda on tõesti näha, et oled hingega asja juures ja sa võtad seda võistlust väga tõsiselt. Mulle väga meeldib, et sa keskendud, mõtled läbi oma valikud. Kindlasti ei ole lihtne laulda hetkel nii populaarset lugu, mis paljudel just praegu kõlab kõrvus. Siiski sa suutsid sellele läheneda enda moodi ja teha selle eriliseks just oma häälega. Aitäh sulle selle julge valiku eest.

7. Fredi Pärs «Purple Rain» (filmist «Purple Rain»)

Mihkel: Täiesti fenomenaalne. See film on muidugi täiesti jama, aga laul on fantastiline. Ma üldiselt ei salli neid häälega keerutamisi, aga sinu kätes või kõris muutusid need väga huvitavaks ja isikupäraseks. Ma olen ikka täitsa löödud mees, ütleme nii. Väga tubli!

Maarja: Väga hea loovalik ja väga-väga-väga hästi lauldud. Jällegi tugevad, kandvad, pikad, säravad noodid. Sul on väga hea diktsioon. Sa laulad nii hästi! Oleme sellest rääkinud ka, et kuidas saab ilma õppimata nii lihtsalt ja loomulikult laulda. Võibolla sellepärast kõlavadki need keerutused hästi.

Mart: Ma tänan ka, et sa meie toreda PÖFFi erisaate lõpetasid sellisel positiivsel noodil sellisest tõeliselt jubedast filmist, mille ainuke õigustus ongi see hea laul. Kui ma kuulsin, et sa seda laulad, ja kui ma nägin, kuidas sa siin lava taga luusisid nagu ikka selline arglik suslikukene, siis mõtlesin, et kuidas sa nüüd seda esitad... Aga tõepoolest, kui sa siia lavale satud, tuled sellest kookonist täielikult välja ja see kõik oli nii eluterve ja positiivne, et ühinen kolleegide suure aplausiga sinu aadressil.

Kelle esitus meeldis sulle enim?

«Eesti otsib superstaari» on TV3 eetris pühapäeviti kell 20.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles