«Õhtusöök viiele» retseptid: Meelis võlus külalisi rabavate roogadega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Saar
Meelis Saar Foto: Christo Neemre

Teisipäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi eraettevõtja Meelis Saar.

Meelis Saar on vaikne meesterahvas, kes elab koos abikaasa ja kahe tütrega Järvamaa vaikuses, keset metsi ja rabasid. Meelis leidis kaheksa aastat tagasi, et võiks teha päästja tööst aastase pausi ja võtta endale lihtsalt vaba aega. Tänaseks on sellest aastast saanud juba kaheksa ja tundub, et saab rohkemgi, sest eraettevõtjana on tal hea tahtmise korral tegemist küll. Meelise kodu, ärinimega Rabav Matkakodu, pakub põnevaid rabamatku, räätsa- ja kanuumatku kuni 20-liikmelistele seltskondadele, kellega koos veedetakse põnevalt aega nii looduses seigeldes kui toidupaja taga ühiseid jutte heietades. Meelis armastab ülekõige Järvamaa loodust ning proovib igakülgselt selle arendamisele ja edasiviimisele oma panust anda. Köök on nende kodus üldiselt naise pärusmaa, kuid maitsva toidu vastukaaluks võtab Meelis kätte kitarri ja lõbustab koduse seltskonna meeli mõnusa pillimängu ja lauluga.

1. eelroog: Krõbe leib kitsejuustuga

Vaja läheb:

koduleib

Kitsejuust

toorsuitsupeekon

jõhvikad

Valmistamine:

Rösti leib grillil krõbedaks ning pane peale toorsuitsupeekon ja kitsejuust ning jõhvikad.

2. eelroog: Aedviljasupp

Vaja läheb:

küüslauk

porru

porgand

kartul

suvikõrvits

brokkoli

herned

sulatatud juust

maitseks soola ja pipart

pruunistamiseks natukene õli.

Valmistamine:

Küüslauk ja porru pruunistada potis väikese koguse õliga kergelt pruunikaks ning lisa vesi ning soola ja pipart ja seejärel porgand, kartul, suvikõrvits, brokkoli ja herned. Keeta kuniks kõik komponendid on pehmed. Püreestada ning lisada natukene sulatatud juustu.

Pearoog: Veisefilee täidetud aedviljadega

Vaja läheb:

veise välisfilee

sinep

rose pipar

paprika

suvikõrvits

mozzarella

koduaia tomat

päikesekuivatatud

tomat.

Valmistamine:

Veisefilee määrida soola ja sinepiga sisse ning seejärel kõik küljed pannil pruunistada. Katta rose pipraga ning asetada ahjuplaadile ning küpsetada ahjus. Paprika lõigata pooleks nii, et paprika vars samuti poolituks ning puhastada seemnetest. Määrida pestoga sisse ning täita mozzarella juustuga ning peale lõigata tomati sektorid. Küpsetada ahjus. Suvikõrvits lõigata umbes 2 cm paksusteks viiludeks ning seest veidikene tühjaks uuristada, täita mozzarellaga ning peale paar viilu päikeseküpsetatud tomateid. Küpsetada ahjus.

Magustoit: Rabav toorjuustukoogike

Vaja läheb:

Põhjadeks

munakollased

terve muna

suhkur

või

piim

jahu

küpsetuspulber

vaniljesuhkur

Katteks:

munavalged

suhkur

mandlipuru või mandli laastud

Vahele:

mascarpone toorjuust

vahukoor

suhkur

muraka toormoos

Valmistamine:

Munakollased ja terve muna vahustada suhkruga lisada sulatatud või ning lisada väheke piima ja veel vahustada. Segada omavahel jahu, vaniljesuhkur ja küpsetuspulber ning lisada munakollase massile. Segu määrida võrdselt kahele ümmargusele lahtikäiva koogivormi põhjale. Katteks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks  ning vala võrdselt mõlemale põhjale. Peale puista purustatud mandleid või mandlilaaste. Nüüd mõlemad vormid ahju. Lase küpsenud põhjadel jahtuda. Vahusta toorjuust vahukoore ja suhkruga ning määri ühele jahtunud põhjale toorjuustukreem ning sellele määri peale muraka toormoos ning aseta selle peale teine valmisküpsetatud kook... ja ongi valmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles