Anu Saagim: teen identiteedivarguse kohta avalduse politseile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim
Anu Saagim Foto: Viktor Burkivski

Elu24 peatoimetaja Anu Saagim on hädas identiteedivargaga. Nimelt on keegi loonud suhtlusportaalis Facebook konto, kust Saagimi nime alt postitusi tehakse. Anu lubab postituste jätkumisel asja politseile üle anda.

«Keegi on loonud Facebooki minu nime all konto, kus toodab mina-vormis uudiseid, kirjutab kirju  ning saadab neid edasi nii minu tuttavatele, kui kontvõõrastele,» räägib Anu.

«Palun nendele kirjadele ja sõbraks liitumise palvetele mitte reageerida, sest mina pole enda nime all endiselt Facebookis kontont avanud,» selgitab Anu. «Minu nimeline konto koos minu piltidega avati kuu aega tagasi, 29. oktoobril.»

«Teadmiseks konto tegijale, et kui see konto sellises vormis edasi eksisteerib ja sõnavõtud mina-vormis edasi ilmuvad, siis pöördun politseisse ning ühtlasi avaldan ka isiku nime, kes on konto autor,» hoiatab Anu identiteedivarast.

Igal inimesel on õigus oma isiklikule identiteedile. Kui seda on rikutud, tee avaldus Politsei-ja Piirivalveametile!

Kui keegi on teinud sinu nimel identiteedi mõnda suhtlusportaali või kasutab mingil muul moodi ära sinu isikuandmeid/isiklikke fotosid, siis fikseeri võimalikult palju fakte:

- portaali aadress kus valeidentiteet on tehtud/on üleval

- andmed sinu nimel loodud fake kontost - selleks kopeeri eraldi dokumendiks konto andmed (kasutajanimi, loomise aeg/sisenemise aeg), konto juures olnud andmed (telefoninumber, MSN aadress vms) ning konto juures olnud materjalid (tekstid, fotod, kuulutused jne).

- mida rohkem materjali sa libakonto kohta/konto muutmise kohta suudad ja saad salvestada, seda lihtsam on hiljem teha kindlaks teo toimepanijat

- tee avaldus Politsei-ja Piirivalveameti leheküljel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles