Galerii: «Vasaku jala reede» režissööride autogrammitund

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 1. Detsembril toimus Viru Keskuse Rahva Raamatus «Vasaku jala reede» režissööride autogrammitund, mille käigus tutvustati filmi DVDd.


«Vasaku jala reede» DVD sisaldab lisaks filmile üle 40 minuti lisasid, mis paljastavad fakte filmi tegemise tagamaadest. Lisamaterjali hulgas on ka klipid filmi testversioonist, milles noored rezhissöörid stsenaariumit testides ise kõiki rolle mängivad.

«Vasaku jala reedes» üks kandvaid osi oli filmi ühel rezhissööridest, Arun Tammel, lisamaterjalidest selgub, et ka filmi teine rezhissöör, Andres Kõpper, omab näitlemisannet.

Film «Vasaku jala reede» on ebatavaline, sest meeskond oli väga noor ning film valmis riigipoolse toetuseta, selle eelarve oli 15 korda väiksem kui keskmisel Eesti filmil. Samas meelitas film kinodesse 33000 vaatajat, kellest enamuse moodustasid noored.

Filmi kinoedu aitas selgitada Ilmar Raagi artikkel «Vasaku jala reede kui etteprogrammeeritud nähtus» kinolehes «La Strada». 

Raag kirjutas: «Kõigi riigi poolt toetatud kunstiliste filmide kõrval peab kinodesse lõpuks sattuma ka mõni suurele publikuhulgale  meeldiv iseseisev film, mis tehtud entusiasmi ja väheste vahenditega.»

Filmi tunnustuseks räägib ka fakt, et film nomineeriti Londonis toimunud 20. Raindance filmifestivalil parima debüütfilmi auhinnale.

Samas on film saanud ka karmi kriitikat ropu sõnavara, vägivalla, narko- ja seksistseenide pärast. Filmitegijad ise arvavad, et film pakkus siiski seda, mida vaatajad soovisid ja kinodes oli see alla 14 aastastele keelatud põhjusega.

«Vasaku jala reede» DVD koos üle 40 minuti kestvate lisamaterjalidega on hetkel saadaval Tallinna ja Tartu Kaubamajas, Prismades, Rimi kauplustes, Apollo ja Rahva Raamatu poodides, Laseringi ning Maksimarketi kauplustes ja Stockmanni Kaubamajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles