Selgus superstaarisaate esikolmik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti otsib superstaari seitsmes finaalsaade
Eesti otsib superstaari seitsmes finaalsaade Foto: Jelena Rudi

«Eesti otsib superstaari» seitsmendast finaalsaatest hääletati välja Karl-Erik Taukar. Edasi võistlevad Elina Born, Rasmus Rändvee ja Toomas Kolk.

Seitsmendas finaalisaates panid lauljad end taas proovile kahes erinevas voorus. Esmalt esitati klubihitte Power Hit Radio valikust. Teiseks vooruks aitasid finalistidel valmistuda nelja möödunud hooaja superstaarisaate võitjad.

Esimene voor

Toomas Kolk, «I Kissed A Girl» (Katy Perry) - 900 73 03

Mihkel Raud: See, mis ma nägin, üllatas mind postiivselt. See oli hea muusikalinumber ja minust on viimastel aastatel saanud suur muusikalihuviline. Mulle täitsa meeldis.

Maarja-Liis Ilus: Ma ei saanud aru. Tõesti ei saanud. Võibolla on viga minus.

Mart Sander: Ma sain küll aru ja olen tänulik Toomasele, et ta avas selle minu jaoks õudse saate vaimuka rosinaga. Vaimukust on popmuusikas nii vähe ja selles mõttes oli väga kihvt.

Karl-Erik Taukar, «Born This Way» (Lady Gaga) - 900 73 09

Maarja: Mulle meeldis, et sul oli mõnus hoog sees. Oli piisavalt aktiivne ja terav, kuid jäi siiski stiilseks.

Mart: Tore tants oli, aitäh.

Mihkel: Minu meelest istus päris kenasti sulle see värk. Efektsed preilid ja kogu number oli täiesti okei.

Rasmus Rändvee,  «We Are Young» (Fun) - 900 73 05

Mart: Mhmh... Ma endiselt ei häbene olla see portfellita minister, kes esindab sellist alternatiivset nägemust muusikast ja kes pidevalt leiab, et kogu maailma ajaloo viimase 2000 aasta jooksul loodud muusikast on see üks protsent, mida endast kujutab 21. sajandi popmuusika, kõige vähem muusika nime väärt. Siin oli sama. Üks nakkav fraas, üks odavalt müüv pealkiri, mis kindlasti pole väga noorte inimeste kirjutatud, aga mis on suunatud moodsale ostjaskonnale. Mind see tõesti ei erutanud, aga ma oletan, et sa laulsid küllaltki hästi ära.

Mihkel: Siiani kõige kehvem esitus, mida ma sinult näinud olen. Mulle tundub, et sa oled väsinud.

Maarja: Laulu teises pooles oli su hääles pinget liiga palju ja teravaks läksid noodid. Alati on hea, et lauljal on ikkagi see kontrolle, et kõike kogu aeg ei anna endast välja.

Elina Born, «Why Don’t You Love Me» (Beyonce) - 900 73 10

Mihkel: Kui kõik tänased numbrid on olnud koos tantsijatega, siis sinul ainsana õnnestus olla koreograafias osav. Teistes numbrites oli nagu laulja ja käis mingisugune sebimine. Aga sinu koreograafia oli väga kihvt ja sa tantsid väga kihvtilt. Mulle väga meeldis.

Maarja: See on väga huvitav, et selline ameerikalik muusika eesti tüdrukule nii hästi sobib. See tulebki sinu hingest ja sellepärast tundub täiesti loomulik ka see tants sinu keha läbi. Kõik sobis väga hästi kokku. Ma väga loodan, et selline stiil ei jää eestlastele liiga võõraks. Tegelikult Liis Lemsalu on sellega ka juba väga edukalt algust teinud just neid ameerikalikke maneere sisse pannes. Ma väga loodan, et sa suudad seda sisse panna ka eestikeelsesse muusikasse. Tänane etteaste oli väga terviklik ja näha oli, et selline stiil sobib sulle.

Mart: Tõesti oli sinu puhul näha, et sulle meeldib, mida sa teed. See meeldivustunne kandus saali, kallutades ka tõrksaid kuulajaid. Kõik oli väga terviklik ja mul oli seda väga tore vaadata. Raudselt esimese vooru parim number.

Teine voor

Toomas Kolk, «Can’t Help Falling In Love» (Elvis Presley)

Maarja: Näitasid oma pehmemat poolt ja seni ma arvasin, et sinus ei ole seda. Siis, kui laulsid pehmema häälega, oleks justkui keegi teine laulnud. Mulle meeldis väga su pehmem pool, aga see ei ole veel nii treenitud kui see tugevam pool. Mulle meeldis, et proovisid midagi teistmoodi teha.

Mart: Sa oleks võinud tõesti minna selleni, et terve laulu ülemiste helidega laulda. Oleks tahtnud kuulda, kas sa oleks suutnud terve selle laulu laulda nendes õhukestes helides.

Mihkel: Lõpuks nägime ära, milline sa tegelikult oled. Sa oled täiesti tavaline, normaalne, viisi pidav noormees. Mulle tuleb see mõningase üllatusena. Mulle väga meeldis.

Karl-Erik Taukar, «Feel» (Robbie Williams) 

Mart: Sinu vokaalset sarnasust Robbie Williamsiga oleme siin ennegi täheldanud. Võibolla olekski sul kasulikum olnud mitte seda sarnasuse teed minna, vaid midagi teistsugust endale valida. Siin oli väga palju stabiilsust, väga hästi esitatud, ühtlane, aga mingit plahvatust ma siin ei näinud.

Mihkel: Täitsa nõus, et plahvatust siin polnud. Laulud on nagu inimesed - mõnega saad kontakti ja mõnega ei saa. Mõnega oled valmis minema maailma äärele ja mõnega sa lihtsalt vahetad viisakalt peanoogutuse. Mulle tundub, et see laul mingil kummalisel põhjusel oli just selline, millega sa põgusalt tervitasite, surusite kätt ja läksite oma teed. Jah, laulud on ühed imelikud asjad...

Maarja: See laul ongi selline, et seal ei saa mingit plahvatust toimuda. Said väga hästi hakkama, aga need kõrged ja pikad noodid võiks võtta sama vabadusega, mis sul on seal alumises registris.

Rasmus Rändvee,  «Losing My Religion» (R.E.M.)

Mihkel: Sa meeldid mulle väga ja ma õudselt hoian sulle pöialt. Aga ma valetaksin, kui ma ütleksin, et sinu eelmine ja praegune esitus olid sinu tasemel. Tundub, et sa oled närvis ja liimist lahti. Võibolla ma eksin, aga sind laval vaadates nii tundub.

Maarja: Teades sind ja sinu oskusi, ei pea sa üldse väga palju mõtlema. Võibolla võiksidki mõnele loole edaspidi kergemalt läheneda. Seni oled võtnud väga raskeid ja sügavaid laule, aga see on meelelahutussaade.

Mart: Minu meelest oli väga õige valik. Selline suitsiidne esitus oli siin väga õigel kohal. Mulle väga meeldis.

Elina Born, «Cruz» (Christina Aquilera)

Maarja: Tegid väga julged loovalikud selles saates, võttes lood, mida on laulnud maailma tipud. Kiitus sulle, et väga loomulikult tuleb see sul välja. Tõesti, kananahk tuli ihule.

Mart: Tantsisid täna noateral, aga see tuli sul väga hästi välja.

Mihkel: Elu ongi noatera peal tantismine, eriti popstaari elu. Sinu esitus oli emotsionaalset targem kui need teised, mis me siin täna nägime. Väga uhke lõpuakord tänasele saatele.

Hea lugeja - kas oled esikolmikuga rahul?

«Eesti otsib superstaari» erisaade on TV3s pühapäeviti kell 20.00, otsesaade algab kell 20.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles