Kuula: Helen Adamson ja Soul Militia avaldasid loo

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Adamson
Helen Adamson Foto: promo

Võrust pärit kaunis 25aastane lauljatar Helen Adamson, kes esindas Eestit Martini talendijahil Ibizal, avaldas äsja oma viienda singli. Igapäevaselt koolitusjuhina töötava Heleni jaoks on aasta 2012 olnud vägagi edukas ning kiire. Kuidas valmis Heleni viies singel «Ausus» ning kas kaunitar plaanib ka jõulupühad töötähe all veeta - sellest rääkis Buduaar lauljatariga lähemalt.

Heleni viimane singel «Ausus» valmis koostöös Soul Militiaga - bändiga, kelle muusikat Helen on alati imetlenud.

«Laul «Honesty» on üks minu lemmikutest, kuid pean tunnistama, et eestikeelsena kuulsin lugu alles aasta tagasi. Minu generatsioonist on see kaunis ballaad kuidagi mööda läinud. Kohe, kui «Ausust» kuulsin, tekkis idee see uuesti avaldada, sest minu teada ei ole ükski naisvokaal Eestis «Ausust» veel singlina avaldanud.»

«Kuna olin varasemalt teinud koostööd laulja ja produtsendi Kaido Põldmaga, tekkis mõte seekord paluda projekti panustama ansamblit Soul Militia. Kaido on minu varasematele lugudele taustavokaale laulnud ning seekord kohtudes tekkis mõte, et Soul Militia võiks oma vokaalidega loole väga uudse näo anda. Olen Soul Militia't alati imetlenud ning ma olen äärmiselt tänulik, et mul õnnestus koostööd teha niivõrd andekate inimestega nagu seda on Kaido, Lauri ja Semy. Mul on neilt tohutult palju õppida,» sõnas Helen.

Heleni äsjailmunud singel on kaver Billy Joeli loost «Honesty» ning eestikeelsena on selle avaldanud 1982. aastal Jaak Joala.

Loo miksis kokku üks oma ala parimaid - Rob Montes, kes on muuhulgas miksinud selliste nimekate artistide lugusid nagu Justin Timberlake, Whitney Houston, Stevie Wonder, Dr. Dre ja paljud teised. Lugu masterdas samuti üks Eesti parimaid - Glen Pilvre.

Kuidas jõuab Helen ühtaegu tegeleda pidevalt uue muusika loomisega, tööga koolitusjuhina ning lisaks veel Martini talendijaht? «Mina ammutan energiat laulmisest. Olen õnnega koos, et saan oma kirega niivõrd palju tegeleda. Alati, kui mul on halb tuju või midagi ei õnnestu nii, nagu vaja, siis minu enesetunnet parandab alati näiteks laulutund või esinemine. Lisaks puutun ma tänu laulmisele kokku niivõrd andekate ja suurepäraste inimestega, mis omakorda annab lisaenergiat, sest meie suhtlus on pisut teisel tasandil, kui näiteks minu tavatöö.»

Jõuludeks lubab Helen aga aja maha võtta ning perega koos olla. «Võtan kohe mõnusalt aja maha. Mul on 25. detsembril esinemine Iisaku kirikus ning see on pühade ajal ka ainuke. Kuna sealne esinemine on akustiline ja toimub klaveri saatel, siis see on justkui kirss tordil pühademeeleolu loomiseks. Minu jaoks on jõulud rahulik aeg, mida veeta pere ja lähedastega, see annab võimaluse patareide laadimiseks ja möödunud aasta meenutamiseks,» ei soovi Helen jõulupühade ajal perest eemal olla.

Kuula Heleni uut lugu «Ausus» ja avalda arvamust - kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles