Superstaarihakatised lustisid kaks päeva teatrivoorudes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukuteatri kohvikus kogu hingest Timbaland feat. One Re­pub­licu hitti «Apologize» punnitanud Toomas Pruunsild oli tüüpiline teatrivooru pääsenu, kes enne ürii ette minekut kasutas iga sekundit oma etteaste lihvimiseks.
Nukuteatri kohvikus kogu hingest Timbaland feat. One Re­pub­licu hitti «Apologize» punnitanud Toomas Pruunsild oli tüüpiline teatrivooru pääsenu, kes enne ürii ette minekut kasutas iga sekundit oma etteaste lihvimiseks. Foto: Marina Puškar

Eile ja üleeile peeti Tallinnas nuku- ja noorsooteatris saate «Eesti otsib superstaari» teatrivoorusid. Kohtunikel tuli sajast sellesse vooru jõudnu seast välja valida30 staarigeenidega noort, kelle edasine saatus on nüüdsest televaatajate kätes.

Teatrivooru teisel päeval on nukuteatri fuajee laulu harjutavaid noori paksult täis. Kuigi neidudel oli valida Amy Winehouse’i loo «Rehab», Birgit Õigemeele «Kas tead, mida tähendab» ja Leona Lewise «Bleeding Love’i» vahel, tundub õrnema soo kõige popim valik olevat viimane, sest see kostub absoluutselt igast nurgast.

Mõned noored on koguni garderoobi aknalauad vallutanud – kes kuulab taustamuusikat mp3-mängijast, kes sülearvutist. «I Can’t Get No Satisfaction» kostub ühe energiliselt vehkleva tumedate lokkidega noormehe suust ehmatavalt kõvasti.

Hetke pärast laulab mainitud noormehe üle teatri sissekäigu ees Artur Rassmann, kelle jutust selgub, et noormeestel oli valida Timbaland feat. One Republicu megahiti «Apologize», The Rolling Stonesi «Satisfactioni» ja Tanel Padari «Kuu on päike» vahel.

Noormees valis kohtunikele ettelaulmiseks viimasena nimetatu, sest see tundus rohkem tema stiil olevat. «Rolling Stonesi lugu on uimasem,» väidab Rassmann ning tormab oma esinemisjärjekorra kohta teavet saama.

Pelgas tomateid

Esimesena saab kutse kohtunike ette astuda pisike blond Käthi Kivi, kes kulutab viimasegi minuti Leona Lewise «Bleeding Love’i» harjutamisele. «Ma olen esimene ja pean päeva ilusti avama, et mind lavalt tomatitega maha ei visataks,» muheleb neiu.

Aga kuidas ta kohtunikud pahviks kavatseb lüüa? «Üritan laulu hästi sisse elada ja südamest laulda – annan endast absoluutselt kõik,» selgitab Kivi.

«Oleks ju tore, kui Eestis oleks selline väike armas superstaar! Mulle meeldib laval olla ja mulle meeldib tähelepanu ning ma arvan, et mul on midagi pakkuda,» põhjendab Kivi, miks just tema peaks tänavu Birgit Õigemeele mantlipärijaks saama.

Hiljem kohtunike ees tuleb neiul «Bleeding Love’i» esitamine väga hästi välja ja kuigi Heidy Purga, Mihkel Raua ja Rein Rannapi suust ei tule etteaste kohta ühtegi kommentaari, jääb kõrvaltvaatajale mulje, et nad on Kiviga igati rahul.

Hallist massist eristub ka Toomas Pruunsild, kes teatrikohvikus ennastunustavalt «Apologize’i» lõõritab. Erinevalt paljudest neist staarisaatesse pürgijatest, kes on laulu valinud puhtalt meeldimise ajel, on sel mehel välja töötatud tõsine strateegia.

«Tanel Padarit ma ei tahtnud võtta, sest tema on liiga hea, et temast paremini laulda, ja The Rolling Stonesi jaoks on siin paremad rokihääled,» leiab Pruunsild, et tegi ainuõige lauluvaliku.

Palju loomulikke talente

Noormees tunnistab, et tal oleks jalad üllatusest nõrgad, kui mõned teatrivooru pääsenud inimestest oleks kusagil pikemat aega laulmist õppimas käinud. «Siin on palju hästi loomulikke talente, kes miskipärast ei ole tahtnud või kellel pole olnud võimalust oma annet edasi arendada,» märgib Pruunsild. «Minu pluss on see, et mõtlen kainelt ja oskan analüüsida, mida ma teen,» leiab ta.

Nagu enamik staarisaatesse pürgijaid, arvab temagi, et saade on suurepärane ja kerge võimalus midagi saavutada. «Aga see ei ole kindlasti lõpp – kui keegi saab superstaariks, on tal veel palju tööd teha.»

Järgmisena pannakse staarisaatesse pürgijad proovile stuudiovoorus, millest valmib neli saadet. Stuudiovoorule järgneb üheksa finaalkontserti. «Eesti otsib superstaari» on TV 3 eetris pühapäeviti kell 20.25.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles