Eestimaa uhkuste auks esinevad Ott, Liis, Sofia, Hannah ja Rolf

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannah
Hannah Foto: TV3

Täna jõuab TV3 ja EMT koostöös eetrisse galaõhtu «Eestimaa uhkus», kus austatakse lihtsaid inimesi, kelle erilised teod on meile eeskujuks. Rahva poolt esitatud kangelasi austavad oma etteastetega armastatud muusikud.

Kangelastele esinevad Ott Lepland, Liis Lemsalu, Sofia Rubina, Hannah ja Rolf Roosalu.

Tänavu esitas rahvas ligi kolmsada vihjet tublide inimeste kohta. Žürii Eri Klasi juhtimisel valis välja kümmekond. Tänavu kuulusid žüriisse Ingrid Rüütel, Elle Kull, Liis Lemsalu, Heiki Nabi, Sirje Eesmaa, Jaan Tätte ja Valdo Kalm.

Tänavused kangelased on pärit Raplamaalt, Jõgevamaalt, Viljandist, Saaremaalt, Pärnumaalt, Tartust, Kehrast ja mujaltki. Eestimaa uhkusteks on Natalia Lokk, Villu Viisel koos poegade Valmari ja Eimariga, Eckard Klug,  Artur Makku ja Rainer Rätsep, Liia Hopp, Piret Dreimann, Valve Viljak, Mart Luukas, Lilian Mariete Hani ja Robert Aasa.

Tänasel kaunil galaõhtul Tallinna Reaalkoolis ulatavad Eestimaa uhkustele sümboolse, Ivo Lille loodud  tänuauhinna tuntud ja armastatud inimesed ning kangelasi austab oma kohalolekuga saalis auväärt ühiskonnategelastest koosnev publik.

«Eestimaa uhkuse» auhinnagala formaat ja idee pärinevad Suurbritanniast, kus projekt toimus esmakordselt üheksakümnendate aastate lõpus. Sarnast silmapaistvalt tänuväärt üritust on väga edukalt korraldatud veel mitmes Euroopa riigis; lähinaabruses ka näiteks Lätis ja Leedus. Projekti üllas eesmärk ning säravalt pidulik teostus on kõikjal taganud inimeste sooja poolehoiu. Tänavu juhivad Tallinna Reaalkooli aulas toimuvat galat Annely Adermann ja Märt Treier.

«Eestimaa uhkus» on TV3s täna kell 19.30

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles