Võsa Pets: katmata hukkunut veeti läbi linna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Võsa
Peeter Võsa Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kanal 2 «Võsareporter» tõi seekordses saates vaatajateni juhtumi, kus väidetavalt veeti liiklusõnnetuse hukkunut katmata läbi Paide linna. Siis külastas ta töötut naist, kellel pole võimalust arstiabile ning üksikut talu, kus toimuvad kahtlased loomade lahkamised.

Katmata surnut veeti läbi linna

Jaanuari lõpus hukkus liiklusõnnetuses 33-aastane mees, kelle surnukeha veeti autovrakis katmata läbi Paide linna.

Sugulase sõnul oli auto lihtsalt puksiiri peale pandud ning neile helistasid inimesed, kes mehe ära tundsid. Ka internetis ilmusid kommentaarid, mis juhtunut kinnitasid, ning väidetavalt on sellest ka pilte ja video. Ette heideti ka matusebüroole, mis oli surnukeha lihtalt laibakotis kirstu visanud.

Pärast juhtunut murti sisse surnud mehe korterisse ning varastati ära sõiduauto.

Lisaks uskusid sugulased, et politsei ei soovigi neid aidata, sest hukkunu oli Paide politsei mustas nimekirjas.

Paide politseijaoskonna ülemkomissaari sõnul oli hukkunu kindlasti tekiga kaetud, kuid see võis sõidu ajal mingist kohast juhtumisi ära libiseda ning seetõttu oli aru saada, et vrakis on keegi sees.

Sugulaste väitel olid politseinikud neisse halvustavalt suhtunud ning ülemkomissaar lubas, et politseiametnike käitumist uuritakse.

Hääletu nõudis arstiabi

Töötu ja pikalt haige Tatjana kurtis, et ei saa arstiabi, sest tal pole ravikindlustust ega sentigi raha. Ta oli helistanud perearstile, kes saatis ta hoopis teise arsti juurde. Siis oli tal enda sõnul 39-kraadine palavik.

Tugevalt köhiv Tatjana rääkis, et Saku vallavalitsus hüvitas talle eriarsti visiidi ja uuringud, kui perearsti koduvisiidi jaoks kokuleppele pole jõutud.

Võsareporteri külaskäigu päeval oli naisel 37,2 palavik ning perearst ütles telefonitsi, et sellise palavikuga peaks küll täiskasvanud inimene arsti juurde ise tulla suutma.

Isegi ise kohale minnes peaks kindlustuseta inimene maksma 150 krooni visiiditasu, mida Tatjanal muidugi polnud.

Võsareporter nentis hiljem, et naisel on tegelikult probleeme enda asjade ajamisega.

Lahkamised üksikus talus

Taluperenaine Asta usub, et juba mõnda aega tegeleb tema majapidamises kuri käsi ning valab hapet tema ja loomade söögi sisse.

Vanamemm tappis enda kitsed ise ning kaks koera pani magama veterinaar. Asta näitas lõigutud koeralaipade sisikonda, mis tema arvates oli happest söövitatud.

Vana kitse hambadki kukkusid välja tema sõnul ühe päevaga ning põhjuseks peab pahatahtlikku mürgitamist. Järelejäänud elusat kitse oli ka kummaliselt pügatud.

Talus on käinud asja uurimas nii politseinikud kui veternaar ning midagi kahtlast nad ei leidnud. Asta kurtis, et teda lihtsalt ei usuta. Võsa helistas kohalikule veterinaarile, kelle sõnul looma pealt mingit mürgitamisjuhtu küll ei paistnud.

«Inimesed, tulge appi, kui te ei taha, et kummalised lahkamised üksikus talus jätkuvad!» kõlas Võsa Petsi appikarje.

Saate lõpul käis Võsa ringi Lasnamäe turul ning Maardus, kus katsetas, kas inimesed oskavad Eesti lippu õigetpidi vardasse ajada. Tuli välja, et ei osanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles