«Õhtusöök viiele» retseptid: Renate läks kindla peale välja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renate
Renate Foto: Christo Neemre

Esmaspäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi lauljatar Renate Saluste, kes pakkus külalistele lihtsaid ja koduseid toite.

Renate on noor kena neiu Järvamaalt, kes käib alles keskkoolis, kuid on jõudnud juba väga palju ära teha. Eesti inimestele on Renate tuntud lauljana, kuid ta on andekas ka klaveril. Renate mängib kuulmise järgi klaveril erinevaid poplugusid ja postitab videod sellest Youtube’i – just tema klaveripalade videod on teeninud enamiku tema tohutust klikipagasist, viimastel andmetel juba üle viie miljoni ja selle tulemusega on Renate üks Eesti vaadatuim Youtube’i artist. Tal on ilmunud üks plaat, millest rääkimisel jääb Renate tagasihoidlikuks, hetkel käib töö uue plaadiga. Tema uus album on «Teispoolsusest» ja see peaks nägema ilmavalgust veebruaris.

1.eelroog: Lavašš forelliga

Vaja läheb:

2 pk lavašši

500 g toorjuustu

300 g forelli

1 pott salatilehti

Valmistamine:

Määri lavaši peale toorjuustu, seejärel pane toorjuustukihi peale forelliviilud (võib asendada nt singiga) ja seejärel puhastatud salatilehed. Rulli kokku ja lase seista külmkapis umbes 2-3 tundi.

2. eelroog: Roheline salat kanaga

Vaja läheb:

1 pea jääsalatit

0,5 kilo kanafileed

0,5 pätsi ciabattat

1 pak kirsstomateid

parmesani juustu

kreeka pähkleid

1/3 pudelit Caesari salati kastet

soola, pipart

Valmistamine:

Murra jääsalat kätega tükkideks, poolita kirsstomatid ja lisa need salatile. Lõika ciabatta kuubikuteks ja pruunista pannil väheses õlis. Kanafilee lõika ribadeks, pruunista, maitsesta soola ja pipraga. Lisa praetud ciabatta ja kana salatile ning vala peale salatikaste. Sega kõik läbi, serveerides puista peale kreeka pähkleid ja riivitud parmesani juustu.

Pearoog: Seapraad

Vaja läheb:

1 kg seakaelakarbonaadi

700 g kartuleid (700 g)

6 porgandit (6 tk)

1 tuub kanget sinepit

1 kg hapukapsast

soola, pipart

Valmistamine:

Raputa liha üle soola ja pipraga, seejärel määri sinepiga, sinep tuleb hõõruda korralikult sealiha sisse. Hoia ahjus 1,5 tundi, vahepeal keera ja lisa vett. Lisa kartulid ja tükeldatud porgandid, kui liha on mõlemalt poolt pruunistunud. Hauta hapukapsast 15 minutit, lisa kapsale suhkrut ja natuke praeleent.

Magustoit: Kohupiimakook jäätisega

Vaja läheb:

400g kohupiima

200g hapukoort

100g võid

1 pakk muffinipulbrit

4 muna

100g suhkrut

1sl vanillisuhkrut

vanillijäätist

virsikuid

Valmistamine:

Sega toasoe või ja muffinipulber kuni segu muutub ühtlaseks puruseks massiks. Teises kausis sega omavahel kohupiim, munad, hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur. Võta pool purumassist, laota see ühtlaselt vormi põhja, peale lisa pool kohupiimasegust. Seejärel  lisa ülejäänud purust pool ja kogu järelolev kohupiimamass. Peale laota ülejäänud puru. Küpseta kooki 200 kraadi juures 1 tund. Serveeri kook jahtunult koos jäätise ja virsikutega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles