Vello Orumetsa võimas taastulek saates «Täna õhtul...»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülekohtuselt pikkade aastate järel on meie elusolevatest lauljatest üks läbi aegade armastatuim jälle ETV ekraanil. Näitamas oma kadestamisväärselt head vormi saates «Täna õhtul Vello Orumets».

 

«Järgmisel aastal täitub mul 50 aastat ametlikku laulmist,» tõdes Eesti estraadimuusika vaieldamatu maamärk. «Nii et on, mida meenutada!»

Neil päevil ilmub ka Vello Orumetsa uus heliplaat «Armastus on igatsus», mis peaks eriti meeldima šlaagrisõpradele, kuna enamiku sealsete laulude autor on Vanilla Ninja rahvusvahelisse tuntusse paisanud kuulus saksa produtsent David Brandes.

Saates esitatakse siiski vaid ajaproovile vastupidanud üldrahvalikke lemmikuid - «Kurzeme», «Ütle meri mu meri», «Emajõgi» jpm. Orumetsa saadab 20-liikmeline Eesti Piirivalve orkester major Arvi Miido juhatusel. Kaks laulu esitatakse koos ansambliga Laine.

Eesti, vene, saksa, armeenia, itaalia ja tšehhi keeles rohkem kui 350 laulu linti laulnud mehele kuulub muuseas ka mitteametlik Eesti rekord – plaadi «Kutse tantsule» salvestusel sai ta ühe päevaga linti 14 lugu.

Orumetsa tugevaimaks küljeks on peetud oskust vigurdamata, lakooniliselt, kuid seejuures ülimalt emotsionaalselt tuua esile laulude sügavam olemus.

«Vellole on jumala poolt antud laulja kõige kallim varandus - erakordne tämber,» ütleb saates legendaarne dirigent Peeter Saul. « Ning veel, erinevalt paljudest teistest lõõritajatest - kui tema laulab, siis tema tõesti näeb seda, millest laulab.»

Vahur Kersna külalisena räägib ühtlaselt läbi aastakümnete tagasihoidlikku joont ja madalat profiili hoidnud muusik nii oma elu suurest armastusest, sellest, miks talle rohkem sobivad «Hüvasti, Maria»- tüüpi dramaatilised laulud, aga ka arvukatest legendidest, mis heatahtlikku hiidu linnuparvena saatnud.

Eesti estraaditantsu omaaegne esinumber Elonna Spriit selgitab, miks Vellot vaatamata ponnistustele ei saadudki tantsima. Merle Lilje nõustub aga, et Laine ilma Orumetsata on kui kiluleib ilma kiluta.

«Täna õhtul Vello Orumets» on ETVs pühapäeval, 26. aprillil kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles