Kadrioru kunstimuuseum taasavati Ilison, Samoson & Korsari moeshowga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Näitusega «Repin. Vene suurmeistri elu ja looming Soomes» avas 8. veebruaril külastajatele uksed uuenenud interjööriga Kadrioru kunstimuuseum.

Lisaks toimus avamise puhul ka tuntud Eesti moedisainerite Marit Ilisoni, Britt Samosoni ja Hanna Korsari uhke moe-show. Nende Kadrioru lossi eripära silmas pidavad kostüümid on tulevikus mõeldud haridusprogrammide läbiviijatele ehk lossidaamidele.

Kadrioru lossil, mis 2012. aasta juulist peale suletud oli, vahetati pea- ja tiibhoonete katus, tihendati aknaid, ehitati ümber ventilatsiooni- ja kliimasüsteemid, muudeti esimese korruse ruumikasutust, värskendati sisekujundust. Uue näo said muuseumipood, garderoob ja haridusruumid, kus veebruaris hakkab taas tööle lossikool.

Kunstimuuseumi direktor Kadi Polli seletas, et lossi ajaloolisi interjööre hoides, ent samas neid tänapäeva võtmes funktsionaalsemaks muutes on liigutud nüüdisaegse külastaja ootustega klappiva lahenduse poole. Polli loodab, et publik kiidab ümberkorraldused heaks.

Suurt rõhku pandi renoveerimisel hariduskeskuse ruumide ajakohastamisele. Ka on mitme moekunstniku koostöös valminud moodsad, kuid Kadrioru lossi eripära silmas pidavad kostüümid haridusprogrammide läbiviijatele ehk lossidaamidele.

Projektijuht Riti Kallas ütleb, et tulemuseks saadud viis erinäolist komplekti toovad esile ajaloolise esteetika, hoides samas ka moodsat joont.

Muuseumi avanäitus «Repin. Vene suurmeistri elu ja looming Soomes» korraldati Helsingi Ateneumi kunstimuuseumi ja Kadrioru kunstimuuseumi koostöös. Näitus jääb avatuks 18. augustini.

Remont läks maksma ligikaudu 450 000 eurot, mis saadi CO2 kvoodirahast. Töid korraldas Riigi Kinnisvara.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles