TV3: Ilvese kätlemata jätmine oli Kaldalu teadlik protestiaktsioon

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Kaldalu
Meelis Kaldalu Foto: TV3

Presidendi vastuvõtu skandaalseim külaline Meelis Kaldalu ei kahetse midagi, sest hästi läbi planeeritud aktsioon läks  korda - presidendi poolt algatatud rahvakogu aktiivse liikmena tahtis ta oma sõnumi viia ka presidendini.

Kaldalu jahmatas presidendipaari ja televaatajaid sellega, et ignoreeris Evelin Ilvese tervituseks väljasirutatud kätt, vahendab TV3 «Seitsmesed uudised». Kusjuures Meelist ennast polnud otseselt vastuvõtule kutsutud, vaid ta tuli ise mitte kohal olnud kunstniku kaaslasena.

Lisaks väikesele hämmingule oli esileedile terekäe mitteandmine siiski teadlik tegevus.

«Mis puudutab seda Evelini Kambodžas käiku, siis natukene oli see minu semiootikaõpingutes teadlik vastandus Marie Antoinette'iga. Et kui rahval ei ole leiba, miks nad siis kooki ei söö,» ütles Meelis.

Semiootika doktorantuuris õppivat Meelist häirib nimelt väga, et nagu kunagine pillava elustiiliga Prantsusmaa kuninganna, ei adu ka Evelin Ilves oma rahva häda ja viletsust.

Praktiliselt kontvõõrana ballil viibinud Meelise sõnul nautis temagi sööki ja jooki ning suhtles vabalt kutsututega. Ükski turvamees protestivaimu täis noormehe tegemisi ei jälginud.

Vaata TV3 videot allpool:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles