Galerii: uhke Lilleball Estonia kontserdisaalis

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3. mail toimus Estonia Kontserdisaalis originaalne lillešõu -  Lilleball 2009.
3. mail toimus Estonia Kontserdisaalis originaalne lillešõu - Lilleball 2009. Foto: Jelena Rudi
3. mail toimus Estonia Kontserdisaalis originaalne lillešõu - Lilleball. Eluslilledest disainitud kleitide rahvusvahelisel võistlusel Lillekleit 2009 näitasid oma oskusi nii meie, kui ka välismaa parimad lilledisainerid.

Sel aastal toimus Lilleball 11. korda. «Majanduskriisile vaatamata otsustasime kutsuda kokku sõpru ja ilu austajaid ja muuta maailm ilusamaks,» pajatas Lilleballi produtsent ja konferansjee Nadja Girich.

Võit läks lilleseadja Taivo Pilleri kunagisele õpilasele ja Moskva Akadeemilise Disainerite kooli lõpetanud, Aljona Sorokinale. Võiduga kaasnes 15 000 krooni suurune võiduraha.

Sorokina kleit oli tehtud kollastest krüsanteemidest ning kokku sobitatud roosadest munakoortest valmistatud aksessuaaridega. Töö nimeks oli «Daami kapriis» ning selle valmistamiseks kulus disaineril üle kuu.

Teine koht läks Oksana Vovtšenkole, kes oli valmistanud sinivalgetest õitest ja sulgedest komplekti «Jääkuninganna».

Kolmandaks jäi Anna Liza Zagorskaja napp lillekostüüm «Pink Panther».

Lilleballi idee autoriks on üle Euroopa tuntud lilledisainer Tatjana Tridvornova, kelle lilledisainiga on kaunistatud paljud uhkeimad avapeod ja kuulsuste pulmad üle Euroopa. Tema arvates on maailmas kaks asja, mis ei vaja tõlget – muusika ja lilled ning kutsuski seepärast Lilleballile nii eesti, kui ka vene publikut.

Žüriise kuulusid tippflorist Taivo Piller, moekunstnik Arne Niit, modellimamma Beatrice, laulja Marju Kuut ja meediaguru Linnar Priimägi.

Õhtut konfereerisid Mart Sander ja Nadja Girich, meeldivaid muusikapalu esitas orkester Bel Etage.

Vaata mahukat pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles