Vaata: Cirque du Soleil' artistidel kulub enda grimeerimiseks poolteist tundi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cirque du Soleil
Cirque du Soleil Foto: Cirque du Soleil

3. – 7. aprillini esineb taas Tallinnas, Saku Suurhallis maailma tsirkusekunsti absoluutne tipp CIRQUE DU SOLEIL, kes toob esmakordselt Eestisse enda visiitkaardiks saanud show ALEGRIA. Kogupere etendustes on oskuslikult liidetud kõrgetasemeline akrobaatika ja tsirkusekunst.

Cirque du Soleil’ artistidel kulub iseenda grimeerimiseks aega kuni poolteist tundi. «Tegelaskujude grimm peegeldab artistide kehastatud karakterite hinge. See on justkui võlukepike, mis pühib minema kõik takistused», – räägib tuntud meigikunstnik Nathalie Gagné, kes on tegelenud Cirque du Soleil etenduste grimmi väljatöötamisega aastast 1995.

Igal «Alegria» etenduses osaleval artistil on ringsõitudel kaasas oma meigilaud ning kõik artistid teevad oma lavagrimmi ise. «Me anname artistidele kaasa suure koti koos kõikide vajalike vahenditega, seal on pintslid, puudritupsud, meigi-käsnad ja pliiatsiteritajad. Seega nad saavad kaasa tarvikud, et teha endale täismeik ja ka meigieemaldusvahendid, et hoida näonahk heas seisukorras. Ma õpetan neile kuidas kasutada pintsleid, kuidas värve kokku sulatada ja hajutada ning milliste jumestustehnikatega on võimalik saavutada parim tulemus. Iga artist on iseenda grimeerija, me ei kasuta selleks eraldi inimesi. Grimm, mida võite näha Cirque du Soleil’ etendustes, peab olema kena, tõhus ja piisavalt lihtne teha, et iga artist sellega ise hakkama saaks. Me õpetame neile, kuidas kasutada oma lihaseid näos ja teha meik selliselt, et see aitab muuta, väljendada ja esile tuua emotsiooni, mis mõjuks ka suurel laval. Õpetame, kuidas läbi grimmi tuua näkku elu», kommenteerib Gagné.

«Artisti jaoks on alguses kindlasti stressirohkem õppida, kuidas endale meiki teha, kui seda, kuidas sooritada akrobaatilisi trikke. Seda sellepärast, et nad teavad, kuidas valitseda enda keha üle kontrolli, kuidas oma keha kasutada ning sellega töötada. Näiteks pean ma õpetama suurt kasvu poisile, kellel on suured käed, kuidas kasutada väikest silmalaineri pintslit. Nad õpivad imepeenikesi pintsleid kasutama, kuid see võtab neil palju aega, alguses kuni 4 tundi, et teha endale ise meik. Seda lihtsalt sellepärast, et nad ei tunne veel õiget tehnikat ning ei oma piisavalt oskusi. Pärast paari nädalat muutuvad nende oskused juba väga heaks», vahetab muljeid meigikunstnik.

Alegria on klassikaline Cirque du Soleil’ tsirkuselavastus, mis on saavutanud rahvusvahelise menu ja võlunud kogu maailmas üle kümne miljoni vaataja meeli ning millest võtab osa 55 artisti 15 riigist. Alegria tähendab hispaania keeles vaimustust, rõõmu ja juubeldamist. Baroki- ja ooperihõnguline show paistab silma toretsevate kostüümide, elavas esituses originaalmuusika ja detailirikka lavakujundusega ning pakub atleetlikkust ja artistlikkust ülistavat imelist vaatemängu. Elegantsetes, pea ebamaistes etteastetes demonstreeritakse muljetavaldavat osavust, jõudu ja kiirust. Alegria on tuju, meeleseisund. Alegria on show, kus kuninga narrid, kerjused, tänavamuusikud, vanad aristokraadid ja lapsed loovad muinasjutulise maailma. Alegria on midagi enamat kui lihtsalt tsirkuseetendus. See on kaasakiskuv ja kordumatu elamus, mis kütkestab igas eas vaatajaid. Alegria on salapärane ja lummav tipptasemel akrobaatiline vaatemäng kogu perele!

Maailmakuulus CIRQUE DU SOLEIL annab Tallinnas, Saku Suurhallis kuus etendust alates 3. aprillist.

Etenduste ajad:

3. aprill (kolmapäev) ESIETENDUS

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

4. aprill (neljapäev)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

5. aprill (reede)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

6. aprill (laupäev)

kell 15:00 (uksed avatakse 14:00)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

7. aprill (pühapäev) LISAETENDUS

kell 14:00 (uksed avatakse 13:00)

Alegria etendus kestab kokku 2,5 tundi, kuhu mahub vahele 30 minutiline vaheaeg.

Cirque du Soleil (Päikesetsirkus) loodi 1984. aastal Kanadas Guy Laliberté ja noorte tänavaesinejate trupi poolt väga lihtsal eesmärgil – lõbustada publikut, näha maailma, ning ise sellest kõigest rõõmu tunda. Tänaseks on ettevõttel 5000 töötajat, kelle hulka kuulub enam kui 1200 artisti 50 erinevast riigist. Cirque du Soleil on toonud imetlust ja rõõmu sajale miljonile pealtvaatajale 300 linnas viiel mandril.

Piletid Cirque du Soleil’ Alegria Tallinna etendustele hinnaga alates 29 eurost on müügil ainult Ticketpros – internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades ning Selverites üle Eesti. Lastele kehtivad soodushinnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles