Aasta raadiohitt - Ott Lepland ja «Kuula»

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldne Plaat 2013
Ott Lepland
Kuldne Plaat 2013 Ott Lepland Foto: Toomas Huik

Neljapäeval, 21. märtsil anti üle aasta popmuusikaauhinnad Kuldne Plaat.

Aasta raadiohitiks pärjati Ott Leplandi Eurovisioonilugu «Kuula». Samuti sai Ott aasta esitaja tiitli.

Auhinnatseremoonia toimus meelelahutuslikus uudistesaates «Ringvaade» otse-eetris

Kuldse Plaadi auhinnasaajad määrab rahvas oma muusikaeelistusega ja  seepärast on igati asjakohane, et just Rahvusringhäälingu populaarne telesaade armastatud Eesti popstaaride pärjamist kajastab.

"Pealegi on Kuldsel Plaadil ka väike juubel ja just Eesti Televisiooni stuudios toimus 15 aasta eest esimene sellenimeline auhinnasündmus. Siis pälvisid auhinnad Maarja, Mati Nuude, Koit Toome, Terminaator, Smilers, plaadifirma Aidem Pot, 2 Quick Start, Cool D ja režissöör Masa", meenutas ajalugu Kuldse Plaadi auhinnatraditsiooni idee üks autoritest Auris Rätsep.

Kuldsed Plaadid antakse üle aasta edukamatele artistidele ja loojatele Eesti Esitajate Liidu, Eesti Autorite Ühingu ja NCB Eesti kogutud andmete alusel.

Kuldse Plaadi tseremoonial saavad auhinnad Aasta naisartist, Aasta meesartist, Aasta autor, Aasta album, Aasta plaadifirma, Aasta raadiohitt, Aasta uustulnuk, Aasta esitaja, Aasta ansambel ja Aasta edukaim artist internetis. Samuti antakse üle auhind Panus Eesti popmuusikasse.

Aasta popmuusikaauhinda Kuldne Plaat antakse välja Eesti Autorite Ühingu, Eesti Esitajate Liidu ja NCB Eesti kogutud faktiliste andmete alusel.

Kuldne Plaat on oma olemuselt Eesti rahva poolt välja antav auhind - nominente ja žüriid ei ole. Eesti Esitajate Liit, Eesti Autorite Ühing ja NCB Eesti selgitavad kogutud andmete alusel läinud aasta popimad ehk enimmängitud, -ostetud, -kuulatud artistid, autorid jt.

Esimene Kuldne Plaat auhinnagaala toimus 15 aasta eest, 1998. aastal, Eesti Televisiooni stuudios.

Palju õnne Ott Lepland!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles