USA lastearstid pooldavad homoabielusid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lastearstid teotavad homoabielusid
USA lastearstid teotavad homoabielusid Foto: SCANPIX

USA lasteaarstid teatasid eile esmakordselt, et nad pooldavad homoabielusid.

Arstid selgitasid, et lubades homo- ja lesbipaaridel abielluda ja pere luua, on nende laste huvides, kirjutab nytimes.com.

USA lastearste ühendava organisatsiooni teates seisab, et samasooliste abielud tagavad nende lastele turvalisuse, õigused ning riigipoolse abi. Samuti säästab see lapsi kasuperedest ning üksikvanemate poolt lapsendamisest.

Lastearstide ühing uuris neli aastat, kuidas samasooliste perekonnamudel lastele mõjub ning nüüd valmis kümneleheküljeline raport.

On ka neid lastearste, kelle sõnul lastearstide ühingul on liiga vähe tõendusmaterjali, et lastel oleks turvaline samasooliste perekonnas üles kasvada.

Raportis seisab, et laste heaolu mõjutab vanemate suhte tugevus ning sotsiaalne toimetulek, mitte niivõrd vanemate seksuaalne suundumus.

«Teaduslikud uuringud on näidanud, et homodest või lesbidest vanematega perekonnas ei ole lapsed halvemas olukorras kui heteroseksuaalsete vanematega perekonnas,» teatasid arstid.

Mitmete uuringute kohaselt on samasooliste vanematega perekondade laste emotsionaalne, kognitiivne ja sotsiaalne areng parem kui heteroseksuaalsete vanemate lastel.

Ühes Suurbritannias tehtud uuringus võrreldi 39 lesbilist perekonda 74 heteroseksuaalsete vanematega ja 60 heteroseksuaalsest emast üksikvanemaga perekondadega.

Uuring näitas, et käitumisprobleeme oli rohkem üksikvanemaga perede lastel, kui kahe vanemaga perekondade lastel, sõltumata sellest, kas vanemad olid hetero- või homoseksuaalsed.

USAs uuriti 2010. aastal 154 lesbilise vanema last. Uuring näitas, et need lapsed ei olnud sotsiaalsetelt oskustelt heteroseksuaalsete vanemate lastest vähem võimekad.

«Abielu tugevdab perekonnasidemeid ning tagab lastele turvalise elu. Samuti annab pereelu vanemale võimaluse kasvatada lapsi ilma ühiskondliku häbimärgistamiseta,» sõnas selle uuringu autor, California ülikooli teadlane Nanette Gartrell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles