Britt süüdistab külmas ilmas soomlasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi Briti saartel
Lumi Briti saartel Foto: SCANPIX

Suurbritannias on väga madalad temperatuurid ja palju lund. Meteoroloogide sõnul on selle aasta märts temperatuuride mõõtmise ajaloo kõige külmem.

Londonis asuv Soome saatkond sai ühelt britilt kirja, milles ta süüdistab Briti saari tabanud lumetuiskudes ja külmas ilmas Soomet ja soomlasi, edastab iltasanomat.fi.

Tegemist oli nii ebatavalise kirjaga, et saatkond pani selle oma Facebooki leheküljele.

«Ilmateate sõnul tuli külm ilm meile Soomest. Palun väga, et te selle ebasõbraliku tegevuse lõpetaksite,» seisis kirjas.

Mees lisas, et madalad temperatuurid kahjustavad ta aeda ning tal on ka väga suur küttearve. Britt soovis Soome saatkonnalt kiiresti vastust.

Soome saatkonna esindaja Londonis Tiina Heinilä sõnas, et mehe kirjale vastatakse. Vastust ei ole veel saadetud, kuna saatkond soovib talle edastada ka korraliku kingituse.

«Kuna külm ilm ei lase tal välja minna, võiksime talle kinkida näiteks Soome muusikat kuulamiseks või Soomet tutvustava raamatu,» sõnas Heinilä.

Saatkonna esindaja sõnul kaalutakse ka mõne sooja kootud eseme saatmist.

Heinilä sõnul ei ole teiste riikide kodanikud Soomet jahedas ilmas süüdistanud.

Meteoroloogide sõnul tõi Briti saartele jaheda ilma Skandinaaviast ja Venemaalt pärit front.

Henilä sõnul on Londonis juba temperatuur tõusma hakanud ning on nulli lähedal.

Briti saartel ei ole majad just palju soojustatud ning selle tõttu on paljudes kodudes külm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles