Grind Fest 2013 peaesineja on eestlane Mord Fustang

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mord Fustang
Mord Fustang Foto: promo

12.-13. juulil toimub Pärnus auto24ringil selle suve suurim elektroonilise tantsumuusika festival Grind Fest. Kahepäevasel üritusel astub üles 32 artisti meilt ja mujalt. Kui varem on olnud Grind pigem drum&bass’i ja dubstep’i üritus, siis seekord näeme lavalaudadel üles astumas ka teiste žanrite viljelejaid.

Grind on tantsumuusika pidudesari ning aset leidnud iga kuu teisel neljapäeval Tallinna ööklubis Hollywood. Üle kahe aasta tegutsemise ja 28 toimunud peo tagajärgedel on sarja saatnud tõeline edu. «Igal peol on esinenud mõni hästi valitud elektroonilise tantsumuusika artist välismaalt ning kõik muu on äärmiselt lihtne - nagu grind ikka,» seletas üritustesarja eestvedaja Joosep Järvesaar ning jätkas, «nüüd leidsime et suvine Pärnu ning kahepäevane festival paljude heade artisitidega oleks lihtsalt epic.» Kokku astub Grind Festil üles 20 eesti ning 12 välisartisti.

Kõige erutavamaks artistiks välisesinejate kõrval on eestlane Mord Fustang. Üksikute lugude produtseerimine tuli artistil nii hästi välja, et 2012 märtsis tunnustas online muusika edasimüüa Beatport noort produtsenti kiire tõusu puhul aasta läbimurdja tiitliga (Breakthrough Artist of the Year). Välismaal on noormehel kõvasti rohkem tuntust kui kodus ning Grind Fest on tema esimeseks suureks esinemiseks Eestis. Ka artisti produtseeritud muusikas leiab rohkem sarnaseid jooni muu maailma kui eesti lugudega. 22. aastasena on Mord Fustang läbi teinud hulgaliselt omanimelisi tuure, jaganud lava maailma tippnimedega ning iga uue üllitisega tõusnud electro edetabelite tippu.

Suvepealinnas toimuval festivalil astub üles veel 12 välisartisti, neist tuntumad Feed Me [UK], Camo & Krooked [AUT], Foreign Beggars [UK], Gemini [UK], Friction [UK] ning Ayah Marar [UK]. Vanemale kuulajaskonnale pakub kindlasti huvi legendaarne High Contrast [UK]. Artistide nimekiri on pikk ning täpsemalt saab uurida Grind Festi kodulehelt grind.ee.

Rahvusvaheliselt on tuntud veel teisedki eestlased - Bert On Beats on juba pikki aastaid üks parimaid bassimuusika produtsente Eestis ning Mutated Forms teinud väga kõrge lennu drum&bass maailmas. Lisaks nimetatutele kuuleb festivalil veel hulgaliselt Eesti tantsumuusika produtsente ja DJ’sid. «Fakt on see, et kõik artistid siit listist on tegijad ning pole mõtet hakata seletama, kes millise plaadifirma kingades jalutab, kes tunneb ühe tüübi sõpra või kelle vanaema oli kunagi Michael Jacksoni tantsutüdruk,» nentis Joosep, «siiski oma kõrv on kuningas ja suve keskel toimuv festival paitab neid kõrvu kindlasti.»

Grind Fest toimub Pärnus äsja maailmatasemele renoveeritud auto24ringil. Telkimise ja parkimisega kindlasti probleemi ei teki, kuna uus keskus on välja ehitatud kuni viiekümne tuhande külastaja teenindamiseks. «Piletihinna oleme hoidnud keskmisest madalama, et võimaldada kvaliteetset meelelahutust kõigile. Eelmüügist ostetud passi omanikul on võimalik näha festivalil üles astuvaid artiste alla eurose tükihinnaga,» mainis korraldaja. Piletid on müügil kõikides Piletilevi müügipunktides, Statoilides ja internetis piletilevi.ee. Täpsemat infot artistide ning Grind Festi kohta leiab ametlikult kodulehelt www.grind.ee ning Facebookist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles