Alexander Rybak esineb Tartus!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Rybak
Alexander Rybak Foto: Maksim Toome

2009. aasta Eurovisiooni võitja Alexander Rybak annab 26. aprillil Tartus klubis Tallinn kontserdi.

Alexander Rybak on sündinud Minskis 1986. aastal. Kui Alexander oli nelja-aastane, emigreerus tema perekond - viiuldajast isa Igor Rõbak ja pianistist ema Natalia Rõbak - Norrasse ning asusid elama Oslo lähistel asuvasse Nesoddenisse. Muusikaga hakkas Alexander tegelema juba viieaastasena, õppides vanemate eeskujul mängima klaverit ja viiulit.

16. mail 2009. aastal võitis ta Norra esindajana Eurovisiooni lauluvõistluse Moskvas lauluga «Fairytale». Laul oli Rybaki enda kirjutatud ja inspireeritud norra rahvamuusikast.

Pärast Eurovisiooni sai Fairytale'ist hitt kogu Euroopas.

Rybak tõi oma debüütalbumi «Fairytales» välja kohe varsti pärast seda ja 2009. aasta augustiks oli see saadaval enam kui 25 Euroopa riigis. Seda on müüdud Norras 120 000 eksemplari ja kogu Euroopas kuni 300 000.


Pärast Eurovisiooni on Alexaner Rybak külastanud pea kõiki Euroopa riike kontserttuuril, andes üle saja etenduse enam kui 300 tuhandele inimesele. Ta on osalenud suurtel telešõudes Saksamaal, Kreekas, Hollandis, Belgias, Venemaal,Ukrainas, Valgevenes, Rootsis, Soomes, Taanis ja Norras, sealhulgas Nobeli rahupreemia kontserdil – seda nägid miljonid vaatajad üle maailma.
 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles