Jazzkaarel esineb septett Naturally 7 USAst

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jazzkaarel esineb septett Naturally 7 USAst
Jazzkaarel esineb septett Naturally 7 USAst Foto: Promopilt

Jazzkaarel esineb 26. aprillil septett Naturally 7 USAst.

Naturally 7 (USA)

New Yorgi show-vokaalbänd sai eestlastele läinud aastal tuttavaks esmalt Michael Buble kontserdil Saku hallis ja seejärel bändi kontserdil Tartus, Vanemuises.  Mõlemad kontserdid oli erakordselt menukad ja rahvas elas neile 100 protsenti kaasa.

Meeste  esinemistes on meeletus koguses energiat ja sarmi. Olgugi, et tegemist on a cappella grupiga, on nende särtsakad beat-box, hip-hop, soul, r& b lood väga sobivad ka iga klubi kuumaks kütmiseks.

Tallinnas Jazzkaarel esineb septett Merepaviljoni klubilaval oma parimate tantsulugudega 

Naturally Seven, 7-meheline a capella bänd äratas tähelepanu 1999. aastal, mil nad võitsid a cappella ansamblite prestiiźika võistluse The Harmony Sweepstakes. 

Nüüdseks on neist saanud võrdväärsed partnerid maailma parimatele vokaalansamblitele. Lauljate lemmikute seas on George Benson, Jackson 5, Stevie Wonder jt. r& b kuulsused, vokaalansamblitest on absoluutne lemmik Take 6.

Tänu nende plaadi kuulamisele tekkiski ansambli liidril Roger Thomasil idee teha andekatest noortest üks veidi teistlaadne vokaalbänd.  Erinevalt Take 6-st pööravad nad improvisatsiooni vokaalharmoonia meisterlikkuse kõrval suurt tähelepanu show’le, liikumisele ja moodsatele klubirütmidele. 

Bändi muusikaline stiil on paindlik, ulatudes n-ö seinast seina. Ise nimetavad nad oma stiili vocal play. Ja mängulisus on tõepoolest nende kontserdi oluline osa, mis seisneb ühelt poolt rõõmsameelses ja mängulises lavalises olekus, suhtlemises publikuga ning teisalt tähendab see, et muusikud oskavad fantastiliselt imiteerida erinevaid bigbändi pille, n-ö vokaalselt järele mängida raskemaidki instrumentaalseid soolosid. Eriti kütkestavad on nende vokaal-trummisoolod.  

Viis viimast aastat on nad mööda maailma tuuritanud koos Michael Buble ülimenuka kontsertprojektiga, aga nad on esinenud ka koos Herbie Hancocki, Quincy Jonesi, Goldplay ja mitmete teiste kuulsustega.

Naturally 7 on andud arvukalt kontserte mitmel mandril ja esinenud suurimatel jazz'i-festivalidel nagu North Sea, Montreux jt. 

Naturally 7 lauludega on välja antud kuus CD ja kaks DVDd , mis on väga head, kuid selle bändi puhul kehtib ütlemine, parim asi on elus asi ja suurima emotsiooni muusikast saab alati nende live-kontserdil, kus ovatsioonid ei taha vaibuda.   

Vokaalkoosseis ja pillid, mida imiteeritakse:  

Roger Thomas - (muusikaline direktor, lauluseadja, esimene bariton, räppar)

Warren Thomas - (löökriistad, kitarr, klarnet, kolmas tenor)

Rod Eldridge - (esimene tenor, scratch, trompet)

Napoleon (Polo) Cummings - (neljas tenor, kitarr)

Dwight Stewart - (teine bariton, laul, trompet)

Garfield Buckley - (teine tenor, suupill)

"Hops" Hutton - (bass, bass kitarr)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles