Marko Atso: Metsatöllu suvi on esinemisi täis pikitud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Atso
Marko Atso Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Nädalavahetusel toimuval Rock Summeril astub üles ka hevibänd Metsatöll. Metsatöllu trummar Marko Atso rääkis Elu24 ansambli suveplaanidest.

Kas Rock Summeril esinemisele eelnevad ka proovid?

Ei, proove me ei tee. Paljud võivad nüüd küll solvuda, kuid nagu öeldakse «pillimehed valmistuvad, muusikud mängivad». Rock Summeriks on kõik juba organiseeritud, praegu tegelen tuleva aasta märtsikuu plaanide tegemisega.

Kas olete kunagi Rock Summerist osa võtnud?

Jaa, olen osalenud kõikidel summeritel ning neljal neist olen Aggressori koosluses ka mänginud.

Meenub ehk mõni eredam mälestus?
1994. aastal astusime Aggressoriga enne Napalm Deathi üles ning enne esinemist toimus lava taga kõva kaklus Napalmi ja Corrozija Metalla meeste vahel. Alguses arvati, et ju läksid lihtsalt vene mehed inglastega fašismiteemal kaklema. Tegelikutl kakeldi maksmata kontserditasu - mis oli 3000 naela - pärast.

Sekkusite?
Ei, mina vaatasin kahe meetri kauguselt pealt ja jõin õlut ning tegin suitsu. Tõeline külakuhi oli - 15 meest olid suures hunnikus koos ja peksid üksteist võidu.

Kas Rock Summeril astub ka mõni kooslus üles, keda kindlasti näha soovite?
Olen ehk vale inimene sellele küsimusele vastama, kuna olen üdini raskema muusika mees, kuid minu jaoks on Rock Summeri peaesinejaks siiski Marya Roxxi saatebändis üles astuv Vinny Appice. Ka Skid Row'd vaataks hea meelega.

Kas oskate nimetada ehk mõnd artisti, keda sooviksite Eesti lavadel näha?
King Diamond, Motörhead, Prodigy võiks Rock Summeril üles astuda. Aga telgitaguseid teades mõistan, et selline asi pole kahjuks eelarve tõttu lihtsalt võimalik. Eestlased ei ole nõus sajaeuroseid festivalipasse ostma. Samas olen lemmikuid juba esinemas näinud ja paljudega koos ka laval üles astunud.

Millised on Metsatöllu suveplaanid?
Terve suvi on esinemisi täis pikitud - sõidame Soome ja Eesti vahet. Vahepeal tekib esinemiste vahel väike auk, siis lindistame uut plaati, siis käime Ameerikas ära ja ongi juba detsember käes.

Metsatöllus olemine on täiskohaga töö! Muud teha jõuate?
Teised jõuavad, mina juba viimased kaheksa aastat mitte - mul on kolme inimese täiskohaga töö, kuna teeme kõike ise, nõnda toimib bänditegevus kõige paremini.

Kuidas toimub ühe tuuri organiseerimine?
Meil on lähiajal 35 kontserti 35 Ameerika linnas - suhtlemine käib kohalike promootoritega, üksinda ei jõua endale esinemiskohtasid kuidagi organiseerida. Ühe kontserdi pärast pole mõtet nii kauget sõitu ette võtta.

Kuidas tuuritamine käib? Koduigatsus peale ei tule?
Koduigatsus tuleb tavaliselt peale kolmandal nädalal ja neljandal läheb see ära. Siis muutub kõik, kui rutiini sisse elad. Kui oled kuus nädalat tuuritanud, siis tundub juba, et võiks vabalt ka seitsmenda ette võtta. Tuuritamine on puhas lõbu ja puhkus - kui olen kuu aega Eestis olnud, tunnen, et tahaks juba kuhugi esinema sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles