Eesti rahvusloom peaks olema SIIL! Miks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roostes metalli karva siil, mille on Kuusakoski vanametallist kokku keevitanud Aivar Simson Seakülast, riialane Edvins Kruminš ja Jõhvi vallakunstnik Kalev Prits, peab Tartus Siili tänaval vahti öösel ja päeval, lumes ja vihmas, kuu- ja päikesepaistes.
Roostes metalli karva siil, mille on Kuusakoski vanametallist kokku keevitanud Aivar Simson Seakülast, riialane Edvins Kruminš ja Jõhvi vallakunstnik Kalev Prits, peab Tartus Siili tänaval vahti öösel ja päeval, lumes ja vihmas, kuu- ja päikesepaistes. Foto: Margus Ansu

Milline võiks olla Eesti rahvusloom, arutleb Estonian Moments.

Mis loom peaks olema Eesti Esimene loom? Miks mitte väike, armas ja häbelik siil?

Siilid on nagu eestlased. Nad on tõredad, kui püüad nendega suhelda. Nad, nagu siilidki,  häbenevad või on antisotsiaalsed, tõmbavad end kerra ja näitavad esimesel võimalusel oma okkaid.

Kummadki on üsna närvilised olendid, kes elavad üksildast elu.

Eestis tunnevad nii kodanikud, kui ka siilid ennast võimsate ja suurtena. Nad on targad ja tõhusad. Nad on agarad võtma vastu väljakutseid, jäädes samal ajal rahulikuks ja jahedalt praktiliseks.

Nad on loomult aeglased, kuid kui vaja, siis saavad ka end kiirelt liigutada.

Nagu Heritage Lemmikloomad oma kodulehel väidab, "... kannatlikkus ja pikaldane  sotsialiseerumine on usalduse võtmesõnaks teie ja siili vahel." Noh, ja kui sa asendada sõna "siil" sõnaga "Eesti", siis on see kümnesse.

Siilidel ja eestlastel on rahulik ja vaikne iseloom. Aga kui sa otsustad nendega miskit vaidlustada, siis ole ettevaatlik! Siilidel on teravad orad ja eestlastel on turris sarkasm.

Kui siil on ohus, siis muutub ta tihedaks ligipääsmatuks väikeseks palliks. Samuti, kui eestlased on ohus, siis nad pakivad end tihedalt kokku ja nimetavad seda "Eesti identiteediks".

Siilid on lihtsalt armsad ja häbelikud, nii nagu enamik eestlased.

Siilid on väga vinged loomad, nagu ka Eesti on päris vinge koht, aga keegi ei tea neist mitte kui midagi...

Mida sina arvad? Kas siil sobiks Eesti rahvusloomaks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles