Ei või olla! Kate`i ja Williami kuninglik laps on juurtelt eestlane?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hertsoginna Catherine ja prints William kuningliku beebiga.
Hertsoginna Catherine ja prints William kuningliku beebiga. Foto: SCANPIX

Avanejad on siiani kergelt šokeeritud, aga järele mõeldes on kõik õige. Brittide kuningakotta sündis 22. juulil eestlane!

Hämmastav paljastus algas sellega, et Avanejate tagasihoidlikku toimetusse astusid sisse pidulikes rahvariietes mees ja naine.

«Mina olen Iko ja tema on Lill, me oleme süva-maausulised,» vuristas turske mees ühe hingetõmbega. "Me tulime tähtsat uudist teatama,» lisas Lill juurde.

Ja siit see tuligi! «Me mötlesime ja küsisime pärast ka hiietargalt Niglaselt üle, et see Kati ja Villu laps peab olema Suure Töllu ni... ninks... nisa ratsioon (reinkarnatsioon - toim)! Niglas ütles, et meie kahtlused vastavad töele ja see laps inglismannide maal ei saa olla keegi muu kui Suur Töll, kes meitele tagasi on tulnud," rääkis Iko nii, et Avanejate toimetuse ainus aken värises.

«Niglas ütles, et laps, kes suudab juba kahepäevaselt sellist üleilma lärmi teha, ei saa töesti keegi muu olla. Hiietark vaatas veel seapõiest aknale tehtud kärbsesita pealt järgi, et kõik märgid toetavad seda teooriat!» lisas Lill jälle jurude.

Laps tuleb Eestisse saata!

Avanejad palusid maausulistel natuke rahuneda ning pakkusid neile kummeliteed. Seejärel saime teada, et Niglas on Luulupe piirkonna üks lugupeetumaid hiietarku. Mehel olla juba pikemat aega sees tundmus, et Saaremaa vägilane Suur Tõll sünnib peagi uuesti.

Kui Iko ja Lill oma Kate'i ja Williami kahtlustega tema tarre tulid, sai asi iidsete väeloitsude ja kärbsesitaga kontrollitud ja otsus on sajaprotsendiline. Londonis sündis eestlane!

Mis järgmiseks?

«Me esitame kuninganna Margele avalduse, millele on ka Niglas oma käe alla teinud. Palume, et laps loovutataks Eestile ning ta öpiks Saaremaa maausuliste Volli koolis (Waldorfkoolis - toim),» teatas Iko tähtsalt.

Vali lapsele nimi!

Mis juhtub siis kui kuningakoda peaks keelduma? Ikol läksid küsimuse peale silmad suureks ja suu lahti, kuid ei ühtki häälikut sealt tulnud. Õnneks oli Lill ka sellele mõelnud. «Mis neil kaotada? Aga kui vaja, läheme Euroopa inimöiguste kohtuni välja!» vastas naine.

«Pealegi, Niglas ütles, et juba teisel eluaastal hakkab laps saare murdes rääkima, ei mingit teist keelt ta suhu vöta! Mida nad seal sellisega peale hakkaksid?»

Suure Tõllu saabumises on maausulised nii kindlad, et paluvad Eesti rahval oma vägilasele ka uut nime valida. «Vana nimi ei too õnne,» teatasid nad ühest suust. Nii oli Niglas saanud esiisadelt kangelasele sobilikud nimevariandid, millistest õige valimises võid ka sina osaleda.

HÄÄLETA, mis võiks Inglismaalt saabuva vägilase nimi olla:

Hõimulemb

Kiurupelg

Leppetõiv

Tasukann

Vai

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles