Video: Maidlas kihutati 24 tundi järjest punnvõrridega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maidlas kihutati võrridega 24 tundi jutti
Maidlas kihutati võrridega 24 tundi jutti Foto: Reporter.ee

Ida-Virumaal tehti Eesti motospordi ajalugu. Maidla mõisas toimus Eesti esmene punnivõrride 24 tunni sõit.

Punnvõrride kestvussõite peetakse Eestis juba alates 2010. aastast, mil toimus esimene kolmetunnine kestvussõit Lääne-Virumaal. Siis osales selles 13 ekipaaži.

Järgmisel kestvussõidul 2011. aastal osales juba 40 ekipaaži. 2012. aastal võeti kavva mitu kestvussõitu, millest pikimad olid viie ja kaheksa tunni pikkused.

Kunagi varem pole aga Eestis sääreväristajatega sõidetud 24 tundi jutti. Võistlusreeglid ja tingimused olid lihtsad. Võistluse võitis võistkond, kes suutis 24 tunni jooksul läbida enim ringe.

Võistkonda võis kuuluda kaks kuni neli liiget ja lubatud on võrri remontimine ja sõitjate vahetamine. Ringi pikkuseks oli umbes üks kilomeeter.

Kestvussõit punnvõrridel sisaldab tehnikahuvi, võidujanu ning kui vaja, siis ka õnne ja huumorimeeltki. Nii mõnigi osaleja oli vaeva näinud nii kostüümide, kui ka kaunistustega. Mõni mees jõudis sõidu ajal isegi suitsu teha. Loomulikult oli ka kukkumisi.

Kõige rohkem suutis 24 tunni jooksul ringe teha võistleja number 22 Mati Mõttus, kes läbis oma Riga punnvõrriga 965 ringi. See teeb umbes 965 kilomeetrit.

Vaata meeleolukat videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles