Vaata, kes väisasid «Rahva aastat»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 30. augustil tähistati Vabaduse väljakul suurejoonelise etendusega «Rahva aasta» laulva revolutsiooni ja Rahvarinde juubelit.

Õhtu jooksul astusid lavale paarsada inimest, sh Lenna Kuurma, Ivo Linna, Ott Lepland, Birgit Õigemeel, Arno Tamm, Erik Meremaa, Koit Toome, Meelika Hainsoo, Reigo Ahven ja Mihkel Raud, aga samuti sümfooniaorkester Rasmus Puuri juhatusel, noortekoor, tantsurühmad jt.

Värskes kuues ja noorte solistide esituses ning sümfooniaorkestri seades tulid esitamisele ka kõik Alo Mattiiseni viis isamaalist laulu.

Laulude vahel linastuvad spetsiaalselt selleks ürituseks lavastatud ning tõestisündinud lugudel põhinevad lühifilmid, avades erineval ja ootamatul  moel ajastu taustu  ja meeleolusid, autoriteks Loone Ots ja Rein Pakk, operaatoriks Mait Mäekivi ja lavastajaks Ain Mäeots. Kaasa teevad näitlejad Mait Malmsten, Raivo E. Tamm, Tiit Sukk, Evelin Võigemast, Priit Pius, Liina Tennosaar, Marje Metsur, Maiken Schmidt jt.

Vaata galeriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles