Algavad Madonna Tallinna kontserdi ettevalmistustööd

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madonna
Madonna Foto: AFP / Scanpix

Täna, 29. juulil algavad Tallinna Lauluväljakul ettevalmistustööd Madonna Tallinna kontserdi läbiviimiseks. Lava ülespanek algab homme ning kestab koos showks vajaliku heli- ja valgustehnika paigaldamisega kuus päeva.

 

Popikuninganna esineb Tallinnas järgmisel teisipäeval, 4. augustil maailmaturnee «The Sticky & Sweet tour 2009» raames. Tallinna show on Madonna ainus kontsert Baltimaades.

 

Madonna Tallinna kontserdi jaoks vajalik lava ja tehnika ning selle paigaldamisega tegelev tehniline meeskond saabuvad Tallinna üle 70 veoki ja bussiga. Veokid sõidavad Eesti pealinna kahes etapis. Tänase päeva jooksul viiakse Lauluväljakul läbi ettevalmistustööd.

100 meetri laiuse, 50 meetri sügavuse ja 24 meetri kõrgusega lava koos pika lavakeele ja satelliit-lavaga ehitus algab homme. Lava paneb püsti Madonna 200-liikmeline meeskond keda aitavad üle 200 abilise Eestist.

 

Madonna Tallinna kontserdi korraldava firma BDG Musicu produktsioonijuhi Mihkel Sirelpuu sõnul tehakse tööd vähemalt 12 tunni jooksul päevas kahes vahetuses.

«Madonna tehniline meeskond on oma ala parimad spetsialistid. Kohalik personal, kes neid aitab, on samuti suurte kogemustega kõrgustes ehitamisel ning hästi välja koolitatud ja nad on töötanud suurel hulgal kontsertidel,» ütles Sirelpuu.

«Madonna Tallinna kontserdi lava puhul on tegemist erilise juhtumiga, kuna absoluutselt kõik lavaelemendid tuuakse kohale lauljanna meeskonna poolt. Madonna kontserdi lava ülespanek on omaette väga peen töö kuna selle konstruktsioonis kasutatakse ka väga palju ja keerulist hüdraulikat. Hiiglasiku heli- ja valgustehnika pargi paigaldamine võtab aega kaks päeva ning viimased 36 tundi enne showd töötakse järjest erinevate vahetustega ilma vaheaegadeta.»

 

Popikuninganna Madonna esineb esmakordselt Baltikumis 4. augustil Tallinna Lauluväljakul .

Madonna tuleb Eestisse oma ülieduka maailmaturnee «The Sticky & Sweet Tour» raames.

Kontserdi erikülaliseks on maailma üks tuntumaid DJsid Paul Oakenfold.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles