Madonna tarvis kerkib enneolematu lava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hädalised leiavad leevendust lõputuna tunduvast kemmergute rivist.
Hädalised leiavad leevendust lõputuna tunduvast kemmergute rivist. Foto: Pm

Teisipäeval Tallinnasse saabuva Madonna esimeseks kerkib Tallinna Lauluväljakule hiiglaslik lava, mille ülespanemisega näevad vaeva nii välismaalased kui ka parimad Eesti ehitusmehed.



Tallinna lauluväljakul käib kibe töö. Täna algab lava teraskonstruktsiooni kolmas ja viimane ehituspäev. Laulukaare ees seisavad kõrged kraanad. Inimesed vuravad ringi rollerite, ATVde ja kõikvõimalike liikumist kiirendavate vahenditega, näiteks lauluväljaku direktor Riho Rõõmus kihutab ajakirjanikest mööda Segway liikuriga.



«Lava ehitamisel on kolm suuremat järku. Esimene staadium on prep-day ehk ettevalmistus, mil ehitatakse valmis lava põhi. Teine päev on steel-day 1, mil ehitatakse valmis tornid. Steel-day 2 ajal tõstetakse üles katus,» tutvustab kontserdi produktsioonijuht Mihkel Sirelpuu ehitajate tööplaani.



«Sellel perioodil teevad 16 välismaa meest tööd lava peal ja viis meest lava taga. Lisaks sellele töötavad siin välismaalastest veel 15 veoki juhid ning asendusjuhid, kes on valmis väsinud mehed vajadusel kohe välja vahetama.»



Madonna toob lava kaasa


Enneolematult suurt lava aitavad ehitada veel 20 eestlast maa peal ja sama palju neid, kes kõrgustes turnivad. Kaheksa meest ehitavad tornidele aluseid ja teevad platsil muid vajalikke töid. Neile lisanduvad telkide ja tribüünide ehitajad.



«Seekord on meil esimest korda nii, et artist toob enda lava põhimõtteliselt nullist kaasa. Sellegipoolest on nad meilt abikäsi juurde palunud. Kõik poisid on kokku aetud erinevatest lavafirmadest ja ehitusfirmadest üle Eesti – mehed, kellel on kogemusi niisuguste konstruktsioonide ehitamisega ja kes ei karda kõrgust,» räägib Sirelpuu.



Prantsusmaal juhtus õnnetus


Produktsioonijuhile on kõige keerulisem alles ees. «See aeg, kui kohale jõuavad valgustus, dekoratsioonid, toitlustamiseks vajalik, riietusruumide mööbel ja veel miljon niisugust asja, on minu jaoks tegelikult kõige raskem. Siis on lauluväljakul vähemalt 150 inimest, kes kõik minu käest pidevalt midagi tahavad,» ennustab Sirelpuu katsumusi.



«Seda, mis Prantsusmaal juhtus, ei saa lugeda kellegi süüks. Õnnetusi juhtub paratamatult, ükskõik kui karmid on turvanõuded. Meil on pidevalt kohal üks kiirabiauto, et saaks inimestele esmaabi anda või vajadusel neid haiglasse sõidutada,» kommenteerib Sirelpuu ehitusel varitsevaid ohtusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles