Luisa ja Birgit: staarisaate võidab Jana

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Sarrap (paremalt teine) saates «Eesti otsib superstaari»
Birgit Sarrap (paremalt teine) saates «Eesti otsib superstaari» Foto: Artur Sadovski

Postimees uuris mullu telesaate «Eesti otsib superstaari» superfinaali jõudnud Birgit Õigemeelelt ja Luisa Värgilt, mida nad on pärast staarisaadet korda saatnud ning keda ennustavad järgmiseks Eesti superstaariks.

Mis on teie elus muutunud aasta jooksul pärast staarisaadet, mis väljakutseid ja võimalusi on tekkinud?


Birgit: Enne seda saadet olin ma lihtsalt tavaline koolitüdruk. Minu jaoks oli kõige olulisem debüütalbumi ilmumine.


Mul on olnud ka palju esinemisi, näiteks andsin hulga kontserte koos Noorkuuga Eestimaa erinevates paikades, oli minu esimene soolokontsert ning esinesin ka Monaco vürstile. Sellel suvel tuleb samuti palju esinemisi, näiteks Oru promenaadil, osalen Õllesummeril Jaak Joala laulude projektis, lähen ka turneele jne.


Luisa: Minu elu on kindlasti muutunud kiiremaks ja planeeritumaks. Vaba aega on vähemaks jäänud ja seepärast oskan neid päevi eriti hinnata.


Olen saanud palju esineda toredatel üritustel, samuti sain osa võtta Eesti Eurolaulust, mis oli suur ja meeldiv kogemus. Valmis on saanud ka minu esimene lugu, ning ma arvan, et olen ennast ehk lõpuks muusikas leidnud.



Kas soovitate noortele lauljatele staarisaates osalemist?


Birgit: Kindlasti. Minu jaoks ei loe ainult see, et ma selle saate võitsin ja see mis toimub praegu, vaid saade ise oli lahe. Need neli kuud jäävad mulle eluks ajaks meelde. Sain tuttavaks toredate teleinimestega ja olen mõelnud, et kui ma kunagi enam ei laula, siis miks mitte minna tööle telesse või raadiosse.


Luisa: Kindlasti soovitan superstaari saatest osa võtta, see annab toreda kogemuse. Olen arvamusel, et noored peavad mõtlema saatesse tuleku korral, kas nad ikka taluvad piisavalt pinget ja tähelepanu.



Kas olete staarisaate teise hooajaga kursis?


Birgit: Jah. Kõik on väga erilised ja laulavad hästi. Sel aastal on osalejad nooremad. Kuidagi naljakas oli neid alguses vaadata, et nad on ju alles nii noored. Superfinaali pääsenutel on aga tugev häälematerjal ja usun, et finaal tuleb võitlusrikas.



Kes tänavustest finalistidest meenutab mingil moel teid ennast?


Birgit: Võib-olla Jana meenutab natuke mind. Just lauluvalikutes. Ta on laulnud selliseid võimsaid ja pika noodi laule, mida minagi paar korda esitasin.


Luisa: Ma ei oska kumbagi endaga võrrelda, kõik inimesed on ju erinevad. Ka nende soovid ja sihid. Kuid usun, et nii Janal kui Arnol on olemas see suur tahtejõud, mis neid sinna lõppu kandis ning mis neid veel kaua edasi viib. See on kindlasti meie ühine tugev joon.



Kas superstaariks saab Arno Suislep või Jana Kask? Kummal on rohkem šansse?


Birgit: Ma arvan, et selle viimase saatega pani Jana lati üsna kõrgele. Tema laulud olid väga võimsad ja kohtunikud ütlesid ka, et tema oli natuke üle. Samas ega Arno talle ju ka alla ei jää. Kõik oleneb nende lauluvalikutest ja sellest, kuidas publikul sellel päeval tuju on. Mul on üsna ükskõik, kumb võidab, sest nad mõlemad on väga head.


Luisa: Arvan, et võidab Jana, sest tema lavaline perfektsus on lihtsalt nii nauditav ja ta ei eksi laval. Aga tegelikult hoian pöidlaid mõlemale, mis tähendab seda, et mõlemad on minu jaoks võitjad ning ootan võimalust nende kontserdile minna.



Kas usute, et Eestis jätkub piisavalt staarigeenidega noori veel kolmandakski hooajaks?


Birgit: Ma arvan, et ikka. Stuudiovoorudes oli veel tugevaid lauljaid. Võib-olla kohe mitte järgmisel aastal, aga kindlasti edaspidi.



Mida arvate saatejuhtidest Ott Sepast ja Märt Avandist?


Birgit: Saatejuhid on väga lahedad. Mul on isegi natuke kahju, et mina selliste naljameestega koos ei saanud saadet teha. Aga samas olid Jüri Nael ja Aigi Vahing ka lahedad. Saatejuhtide tõttu on saade natuke humoorikam, ei ole enam nii tõsine.


Luisa: Ott ja Märt on ilmselt selle aasta parim teleleid. Luulenurk on klassika.



Mis võiks tänavuses finaalsaates olla teisiti kui mullu?


Birgit: Lauljad võiks vähem pabistada kui meie Luisaga. Üldse ma loodan, et kogu see üritus on vähem närviline. Kolm esitatavat lugu on olulised, nad peaksid valima väga head lood.



Mida soovitaksite uuele superstaarile? Kuidas meedia- ja avalikkuse surve all ellu jääda ja närve säästa?


Birgit: Et ta lihtsalt oleks tema ise ja mõtleks, millised ettepanekud ta vastu võtab. Ei pea kõike vastu võtma ja kõike tegema.


Olen hoidnud seda joont, et ma pole igal pool ja hästi palju. Valin minule omaseid asju. Igaüks peaks leidma oma stiili ja seda edasi tegema – siis läheb kõik hästi.



Luisa: Võitjatele Janale ja Arnole soovin kindlat meelt ja tugevaid närve. Positiivse tähelepanu kõrval peab harjuma ka kohati labasevõitu kriitikaga. Kindlasti soovitan mitte südamesse võtta anonüümseid netikommentaare.



Mis sai teistest


Anna-Liisa Supp

Kohe pärast saadet läks Raimondo Laikrega kirikutuurile. Augusti lõpus lõi kampa DJ Widenskiga, kellega läks house-muusika tuurile ja nüüd ongi selle muusikastiili peale jäänud. Andis välja promosingli «Bigger than Everything». Praegu töötab uute lugude kallal.



Rivo Kingi

On viimasel ajal Bedwettersiga hõivatud. Praegu nuputab, millal ja kus nende album välja anda. Püüab suvel rohkem enda muusikalistele am­bitsioonidele pühenduda ja un­der­­ground-muusikat tegema hakata.



Mihkel Ratt

Andnud palju kontserte, praegu kirjutab plaati, mis peaks sügiseks valmis saama. Uuel plaadil kuuleb rahulikumat rokkmuusikat. Jõudis saates «Kaks takti ette» finaali.



Mariann Saar

Käsil koolilõpetamine. Osales «Valge gospeli» tuuril.



Nele Kirsipuu

Mängis Tervise Arengu Instituudi eestvedamisel valminud uues noortele mõeldud HIV-teemalises õppefilmis «Die Young 2» peaosa. Osales sügisel muusikalis «Fantoom». Osales «Valge gospeli» tuuril ja oli taustalaulja «Armastatud Eesti hitid läbi aegade» kontsertidel.



Raimondo Laikre

Läks pärast staarisaadet koos Anna-Liisa Supiga kirikutuurile. Ta on üles astunud ka «Valge gospeli» raames ja «Eestimaa uhkuse» galal.



Taavi Peterson

Läks pärast staarisaadet Rein Rannapiga suvetuurile. Lisaks proovis kätt Eesti Eurolaulul. Hiljuti osales HaleBopp Singersi kooriga «Laululahingu» saates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles