Mälumäng

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. Riis on maailma tuntuim teravili. Riis on aga ka üks mõõtühik. Mida mõõdetakse selle mõõtühikuga?
2. Tartu sildadele on andnud rahvasuu vastavalt selle tekkimisega seotule omi nimesid. Nii kutsutakse avaturu juures asuvat jalakäijate silda Ansipi sillaks. Eks ole selle põhjuseks suur A-täht sillal. Tuntud on ka endise meeri nime järgi saanud nn Preimani purre ehk Sõpruse sild. Tallinnas sai aga Lasnamäe jalakäijate sild nimeks Ilvese sild. Mis oli selle nime saamise põhjuseks?
3. 1829. aastal ilmus idülliline lugu värssides pealkirja all «Hans Küchelgarten». See oli kirjaniku esikteos, mille ta üllitas varjunime V. Alov nime all. Kuivõrd lugejad ja kriitika ei võtnud teost vastu erilise entusiasmiga, otsustas kirjanik oma «esiklapse» hävitada. Ta hankis nii palju raamatuid, kui sai, ja põletas need. Kes on see kuulus kirjanik, kellenimelisi tänavaid on paljudes linnades ning kelle auks on antud välja vähemalt 20 postmarki eri maades?
4. Kes oli esimene NLKP KK Poliitbüroo liige, kelle USA president Ronald Reagan võttis vastu Valges Majas? Kohtumine toimus 1985. aastal.
5. Lõuna-Ameerika suurim riik pindalalt on Brasiilia. Milline on väikseim?

Vastused: 1. Paberi hulka. 1 riis = 20 raamatut. 1 raamat = 24 poognat kirjutuspaberit. 2. Tallinna loomaaia juubel. Ilves on loomaaia vapiloom ja nimetatud sild paikneb just loomaaia esialgsel kohal. 3. Nikolai Gogol. 4. Vladimir Štšerbitski, Ukraina kommunistide liider. 5. Suriname.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles