Seekordne FIBIT on suurem kui ELU!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu24 koostöös tuntud ilusinimese Beatrice`iga otsis FIBITil kõige šefimaid, stiilsemaid ja ilusamaid.
Elu24 koostöös tuntud ilusinimese Beatrice`iga otsis FIBITil kõige šefimaid, stiilsemaid ja ilusamaid. Foto: Jelena Rudi
3.-4. oktoobril hõivab FIBIT Festivali Eri raames Viru Keskuse 2. korruse Eesti suurim moe- ja disainiturg. Oma loomingut pakuvad Eesti, Läti ja Soome noored disainerid, kelle lettidelt ja stangedelt leiab toppe, t-särke, kleite, kudumeid, kõikvõimalikke aksessuaare ja ehteid, aga ka näiteks keraamikat.

Moeturgu on korraldatud juba mitmeid aastaid, kuid FIBIT Festivali Eri raames toimuv on suurem kui kunagi varem. Oma loomingut tuleb müüma 50 disainerit nii Eestist, Lätist kui ka Soomest.

Moeturu peakorraldaja Mari Martini sõnul on registreerunute arv ületanud kõik ootused ja senised rekordid. «Disainerid on palju aktiivsemaks muutunud ning samuti on turg senisest vastuvõtlikum kõigele erilisele, ekstravagantsele ja masstootest erinevale,» ütles Martin.

Mari Martin lisas, et Moeturu eesmärk on pakkuda noortele disaineritele platvormi – võimalust ennast ja oma tooteid tutvustada ning müüa, anda disaineritele uusi kogemusi ja ideid, kuidas oma loomingut nutikamalt ja edukamalt pakkuda, mõelda suurelt ning jõuda ka Eesti turust kaugemale.
 
New Yorgis maalikunstnikuna kuulsust kogunud Martin Saar on Moeturul väljas oma esimese T-särkide ja maikade kollektsiooniga ning peab üritust suurepäraseks võimaluseks oma tooteid tutvustada ja müüa.

Moeturul on esindatud näiteks Kirill Safanovi ja Mariana Kolesniku bränd MAKI, ehete meister Einike Seiko, moedisainer Lilli Jahilo, keraamik Liisa Pähk ja paljud teised. Kohal on ka kauplus Namarie, noorte rühmitus PaperDolls, uus- ja taaskasutust propageeriv ReUse Republic ja Eesti Kunstiakadeemia kaubamärk HULA.
 
Moeturg avatakse laupäeval, 3. oktoobril, kell 12.00 ning asjad pakitakse kokku alles pühapäeval kell 18.00.


LAUPÄEV, 3. OKTOOBER
MOETURG (2. korrus) 12.00-20.00
PÜHAPÄEV, 4. OKTOOBER
MOETURG (2. korrus) 13.00-18.00

Kaupu saab soetada vaid sularahas!

2.- 4. oktoobrini toimub Viru Keskuses traditsiooniline moeüritus FIBIT Festivali ERI, kus  reedest pühapäevani toimub pea igal keskuse korrusel erinev sündmus: moeetendused aatriumis, moeturg ja plaaditurg kõrgematel korrustel ning palju muudki.

Reedel, 2. oktoobri, õhtul toimub Viru Keskuse aatriumis värske Eesti brändi Tallinn Dolls uue kollektsiooni esitlus, mille autoriteks on Karolin Kuusik ja Liisi Eesmaa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles