Kiri kodukandist

Mart Juur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Juur
Mart Juur Foto: Pm

Minu meelest sa juba eelmises kirjas küsisid, et mis meil siis uudist on.

Ma siis juba vastasin, et ega siin Tallinnas ei ole ju midagi uudist. Aga nüüd sa küsid juba teist korda, no ma siis hakkasin mõtlema, et tohho pime, peab ikka meil ka mõni uudis olema.



Vaat kas sa mäletad seda naabrimutti paremalt poolt – proua Roskvisti? Proua Roskvist pole surnud! Ta kandideerib Isamaaliidus ja poseeris Playboys alasti. Siis konjakitaat on elus ja poseerib alasti. Veltbeebel poseerib ka alasti – sotside nimekirjas. Sotsidel on nüüd uus valimisloosung: «Kutsuge miilits! Kes siis veel?»



Solarise on nad nüüd valmis ehitanud, aga juba see laguneb. Vabadussammas – õigus, see laguneb ka. Ja juba tükk aega ja juba tükk aega, jaa! Kainestusmajaga on, nagu ta on – ei tea.



Savisaarel on midagi Viljaga lahti, noh, Laaril on see lihtsalt närvidest. 



Noh, Aarnel sai koondamisraha otsa ja tal on sügismasendus. Oot-oot-oot – aa, sinu vana sõber Olle on lahti lastud! Onu Edvinil on nüüd jälle seltsi, kui ta puskarit ajab keset oma suurt viljapuuaeda.



Kuule, teie vana viljapuuaed – tead, seda pole enam. Ehitasid nad sinna säästumarketi ja kui ma ei eksi, siis kinnisvaraarenduse ka. Tahad sa endale maja osta, jaa? Põllu peal on veel majasid, kui mitte palju, siis ikkagi veel küll, loomulikult elamiskõlbmatud, kuid hinnad langevad.



Oot, sa küsisid seal kellegi kohta eraldi… Aa, Frittorpi Sverre! Oh, Frittorpi Sverre, tema kandideerib. Noh Sverre Stiina, ka tema kandideerib. Siis vanaema kandideerib, Olga kandideerib, Torsten kandideerib. Vanaema ja Olga poseerivad alasti ka.



Sedasi. Tead, ja ongi kõik. Rohkem ei tule enam ühtegi uudist meelde. Nonii, sellega ma siis lõpetan. Soovin sulle kõike head, mingu sul ikka hästi ja ole ikka ja alati õnnelik…

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles