Prantsusmaal tappis kahetonnine tsirkuseelevant pensionäri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal tappis kahetonnine tsirkuseelevant pensionäri
Prantsusmaal tappis kahetonnine tsirkuseelevant pensionäri Foto: SCANPIX

Prantsusmaal tappis tsirkusest põgenenud kahetonnine elevant petanque´i mänginud eaka mehe.

Juhtum leidis aset Pariisi eeslinnas Lizy-sur-Ourcqis, kus tsirkus, kuhu elevant Tanya kuulus etendusi andis, edastab Daily Mail.

Möödunud pühapäeval osales nimetatud elevant pärastlõunasel etendusel. Ta hooldajate sõnul oli loom närviline ja tujust ära.

Tanya lõhkus presentkatte ning elektriaia, kus ta kinni oli. Lisaks läbis ta kaks tsirkus ümbritsenud barjääri ja jooksis linna.

«Tanya ründas esimest ette juhtunud inimest, kelleks oli 84-aastane petanque´i mänginud mees. Ta mängis linnaväljakul koos oma sõpradega,» sõnas politseiallikas.

Allikas lisas, et elevand lõi oma londiga mehe pikali, tekitades talle surmavaid kehavigastusi. Siis trampis loom ohvril.

Lizy-sur-Ourcqi politsei kinnitas eaka mehe hukkumist. Ta viidi küll kohalikku haiglasse, kuid arstid tunnistasid ta surnuks.

Loomakaitsjad süüdistavad juhtunus Cirque d`Europe omanikke loomapiinamises.

Loomakaitsja Muriel Arnali sõnul kasutatakse tsirkuses loomade treenimisel ja ka etendustel vägivalda.

«See elevant, oli lihtsalt valel ajal vales kohas ning ta tahtis lihtsalt põgeneda. Tema eesmärgiks ei olnud inimese tapmine,» lisas loomakaitsja.

Loomakaitseorganisatsioon One Voice andis juba varem loomapiinamise tõttu Cirque d`Europe kohtusse.

Tsirkus vahetas siis elevandi nime. Varem oli see loom Samba, siis sai  ta Tanyaks.

Nimetatud elevant püüti kinni 1980. aastal Kenyas ja toodi Prantsusmaale. Omanike sõnul käitus see elevant juba algusest peale agressiivselt.

Hukkunud pensionäri vend tahab tsirkuse kohtusse anda, kuna tsirkus ei valvanud oma vara korralikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles