Tallinn Fashion Week täidab nädala kodumaise moega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vassilissa.
Vassilissa. Foto: Sergei Cheeroky

Tänasest täituvad Tallinna galeriid ja kohvikud moefotode, -show’de ja -aruteludega, sest algab Tallinn Fashion Week, mis tutvustab ja tõstab esile Eesti moekunstnikke ja nende töid, kirjutab Karilin Engelbrecht.

Teisipäev
Tallinn Fashion Week saab avapaugu kell 18, mil Disainigaleriis avatakse näitus «Uus Eesti moejoonistus». Näituse eesmärk on moejoonistuse kui žanri taaselustamine, tutvustamine ja arendamine.

Oma töid esitleb 14 kunstnikku, kelle hulgas on näiteks Karolin Kuusik, Anu Samarüütel, Kirill Safonov, Vassilissa jt. Näha saab erinevaid tehnikaid alates pliiatsi- ja tušijoonistustest kuni suuremahuliste välja­printide ning videoinstallatsioonideni.


Laupäev
Kella 15–18 kutsuvad kosutavale moelõunale kohvikusse nAnO Vassilissa ja Beatrice, kes ühtlasi esitlevad ka oma loomingut.

Kell 18 avatakse Iida galeriis moekunstnik Anu Hindi mustvalge moefotonäitus «Aeg maha 3».

Kell 10 leiab aset Tallinn Fashion Weeki tähtsündmus – Rotermanni kvartalis kohvikus Platz esitletakse «Moepiiblit 2010». See on praktiliseks väljundiks disainerile ning huvitavaks lugemiseks moehuvilistele.

«Trükisel on kaks olulist aspekti: üks on tänast hetkeseisu dokumenteeriv ning teine on Eestist väljapoole ning tulevikku suunatud,» rääkis raamatu toimetaja Tanel Veenre. «Koostatud on korralik kontaktibaas maailma moe-niiditõmbajatest, kes selle trükise saavad – nii on lootust, et ehk kuskilt hakkab midagi susisema.»

Moesündmusterohke nädala lõpetab kell 22.30 algav MAKI (Kirill Safonovi ja Marina Kolesniku) moeshow Lounge Museumis ja kell 24 saab näha sama kaubamärgi show’d klubis BonBon.

Kolmapäev
Kell 18 avatakse botaanikaaias Oksana Tanditi ja Filippo Caroti moefotonäitus «Butterflies».
Kell 20 esitlevad restoranis Gianni oma värskeid ja mahukaid sügistalviseid kollektsioone moedisainerid Lilli Jahilo ja Kristina Viirpalu. Kahe disaineri kollektsioonid on valminud eraldi, aga neid ühendab rõhutatult naiselik joon ja detailne käsitöö. Moeshow’le pääseb ainult eelneva registreerimisega, milleks tuleb saata kiri aadressil info@lillijahilo.com.

Neljapäev
Kell 19 on Katrin Kuldma stuudiosse oodatud mehed, sest aset leiab Amanjeda Made-to-Mesure meestekollektsiooni esitlus, kus saab näha, kuidas peab istuma täiuslik ülikond, mantel või päevasärk. Samuti näidatakse naisterõivaid ja aksessuaare.

Reede
Kella 10–17 toimub Baltika kvartali moelaval moeteemaline seminar. Ürituse eestvedaja Jaanika Terasmaa sõnul on selle eesmärk julgustada disainereid looma oma kaubamärki ja tutvustama ka praegusel ajal elujõuliste väikekaubamärkide näitel võimalikke ellujäämisstrateegiaid. Oma kogemusi jagavad lektorid Venemaalt, Saksamaalt, Lätist ja Leedust.

Kell 18 jätkub Baltika kvartalis 2010. aasta prillitrendide tutvustus, kus saab näha nimeka prillitootja Luxottica Grupi ja Oksana Tanditi lavastatud tantsulist moeshow’d. Esindatud on Ray-Bani, Burberry, Dolce & Gabbana, Prada, Versace, DKNY, Vogue’i ja Persoli prillid.

Kell 19 algab samal laval Marit Ilisoni pret-a-porter-kollektsiooni esitlus.
Kell 20 avab Iida moe- ja tekstiilisalong meestele mõeldud ehete näituse MALE.
Kell 21 saab Lounge Museumis nautida Diana Denissova kollektsiooni «Uus barokk».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles