Rebane luusis Stockmanni kaubamaja ümber

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebane linnas.
Rebane linnas. Foto: Ants Liigus

Täna hommikul täheldasid mitmed sõltumatud vaatlejad Tallinna kesklinnas, Stockmanni kaubamaja lähistel rebast (

vulpes vulpes

).


Rebane käitus linnamaastikul nagu omas kodus - kulges, nina maas, rahuliku sörgiga mööda trotuaari.

Kõneleb pealtnägija: «Ma alguses vaatasin, et suur punane kass. Aga siis märkasin, et looma liigutused ei sarnane kassi omadele. Korraga taipasin: see on elus rebane!»

Soovimatust tähelepanust ehmunud loom põikas lähemasse hoovi ning kadus prügikastide vahele.

«Jah, nälg ja himu hõlptulu järele ajavad metsloomad inimelamute lähedusse,» ütles Elu24 loodusteaduste toimetaja. «Küllap me näeme veel enne aasta lõppu teiste metsloomade invasiooni linnadesse. Näiteks Tallinna linnavalitsus on metssigade esindajatega juba läbirääkimistesse astunud, saates neile suure koorma kartuleid.»

«Ei, see on tüüpiline näide meie kiskjalikust kapitalistlikust ühiskonnast,» vaidles vastu Elu24 teadustoimetuse ühiskonnateaduste spetsialist. «Kui Põhjamaade heaoluühiskondades prevaleerivad linnaloomadena armsad küülikud, siis kõledatel Tallinna tänavatel luusivad kiskjad rebased, küllap me näeme varsti ka kährikuid.»

On teada, et Stockholmis kasutatakse seal metsikult paljunevaid küülikuid biokütusena, põletades neid Rootsi keskosas asuvas soojuselektrijaamas.

«Põletada!? Milleks!?» hüüdis Elu24 peatoimetaja Anu Saagim selle peale oma karusnahkset vesti silitades. «Rebase, ja just punarebase nahk on sel sügistalvel väga kuum moeaksessuaar.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles