Esilinastub Toomas Verrevi täispikk mängufilm «Ebalus»

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Verrev
Toomas Verrev Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht
Tänane päev, 12. november 2009 ei lähe ajalukku mitte ainult järjekordse PÖFFi alguse ja dinosauruste showga, vaid ka sellega, et esilinastub järjekordne täispikk Eesti mängufilm «Ebalus».


«Selle filmi puhul ei ole oluline mitte otsene kassatulu ja publikumenu vaid uue ja värskema hingamise andmine meie filmikunstile. Lood, mida ekraanil räägitakse ei pea alati olema keerulised ja konstrueeritud – piisab ka sügavamast psühholoogilisest pilguheidust inimese hingesoppidesse», pajatab filmi autor Toomas Verrev.

Selles värvivaeses ning kontrastirohkes ülipikkade kaadritega ekspreimentaalfilmis teeb pea 20 aastase pausi järel comeback’i Anniki Tomson Lavaka XIX lennust ning näeme ka mõnda teist avastatud ja veel laiema avalikkuse poolt avastamata talenti.

Filmi muusika autoriks on nii meil kui üle lahe tuntud eksperimentaalmuusika looja Prospecta, operaatoriks kindlakäeline Virko Veskioja (Virkofilm) ning filmi idee autoriks ja lavastajaks Toomas Verrev. Filmi tootjaks on Label Film.

Tule ja vaata, mida Sulle näidatakse, sest see ei ole mingi PÖFF!
Lisainformatsioon filmi ja esitluse kohta:
Toomas Verrev
toomas@label.ee 
Mob. 5 05 89 89

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles