Superstaar Ott Lepland mängib peaosa «Keskkoolimuusikalis»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske superstaar Ott Lepland sai 63 protsenti ligi 100 000st vaatajate-kuulajate antud häälest. Võit tõi talle pisara silma.
Värske superstaar Ott Lepland sai 63 protsenti ligi 100 000st vaatajate-kuulajate antud häälest. Võit tõi talle pisara silma. Foto: Karli Saul

Pühapäeva õhtul valisid eestlased endale kolmanda superstaari, kes lubas, et ta loorberitele puhkama ei jää – noormees asub mängima peaosa Walt Disney noortemuusikalis ja hakkab peagi ka plaati salvestama.



Finaal oli Leplandi sõnul emotsionaalne ja pingeline, aga kuna enamik linnahallis kaasa elanud noori neide hoidis pöialt just Leplandile ja seda ka meeletu kisa, südameid täis joonistatud plakatite ja aplausiga välja näitas, tundis ta laval ülimat rahulolu. «Saalis oli mitu korda rohkem inimesi kui tavaliselt meie esinemistel on olnud ja see andis meeletult palju energiat tagasi – adrenaliin oli laes,» tunnistas ta.



Finaalsaate järel soovis Lepland aga esimese asjana südamelt ära rääkida, et temast saab populaarse Walt Disney noortemuusikali «High School Musical» peaosatäitja. Seni oli Eesti Nuku- ja Noorsooteatris lavale toodava etenduse reklaamplakatitel meespeaosa nägu ehtinud suur küsimärk just seetõttu, et Lepland teistest finalistidest Birgit Varjunist ja Marten Kuningast rohkem reklaami ei saaks.



«Nüüd seda küsimärki sinna enam vaja ei ole,» märkis ta ning lisas, et kuigi tal ei ole olnud mahti veel rolli süveneda, loodab ta märtsi lõpus Troy rolli mängida sama hästi nagu samanimelises filmis üle maailma neidude lemmikuks saanud Zac Efron. «Seda peaosa ei osanud ma küll oodata, läksin lihtsalt katsetele proovima, aga kindlasti annan endast parima,» lubas Lepland.



Koos Leplandiga astub muusikalis üles teinegi staarisaate finalist Getter Jaani, aga ka ansambli Traffic solist Silver Laas ning naispeaosas Mari Ronimois.



Osa võidetud 100 000 kroonist plaanib Lepland kulutada soojamaareisile ning samuti kavatseb ta osta ilusa jõulukingi Birgit Varjunile, kellest on noormehe sõnul saanud üks tema parimatest sõpradest. «Tegelikult, kui aus olla, siis ma tahaksin osa võidetud summast ka kuhugi annetada, aga ma ei ole veel seda kohta välja valinud,» avaldas noormees.



Kindlasti asub ta nii ruttu kui võimalik ka oma uue plaadi kallale, mis valmib koos ansambliga The Sun. «Ega ma väga palju puhata ei saagi – tööle tuleb hakata,» ütles ta ning lisas, et muusikaäris läbilöömiseks ei piisa ainult staarisaates osalemisest. «See on lihtsalt väga hea reklaam, aga tõeline võistlus algab alles nüüd, kui ma end rohkem näitama ja inimestele tõestama pean hakkama,» nentis ta.



Ka võistluses teiseks jäänud Varjun lubas, et ei lase pead norgu ja töötab oma karjääri nimel edasi. Juba homme saab Varjunit koos Rein Rannapi ja Riho Sibulaga esinemas näha Pärnu Eliisabeti kirikus.



«Ma ootan sellelt jõulutuurilt uut kogemust ja ma olen kindel, et selle ka saan,» ütles ta. Samas tunnistas Varjun, et on kaotusest löödud. Lisas seejärel aga, et elu paraku ongi ebaõiglane. «Ma ei jõua ära oodata, millal jälle sellisel suurel laval üles saan astuda,» ütles neiu ning lubas, et linnahallis nähtu ei jää kindlasti tema viimaseks suureks esinemiseks.



Saate kohtuniku Maarja-Liis Ilusa sõnul on nii Leplandi kui Varjuni jaoks tähtis see, kuidas nad saatest saadud kogemust enda kasuks oskavad pöörata. «Loomulikult on hea, kui saad enda kontole raha ja võid seda kas lindistamiseks või stuudioaja ostmiseks kasutada,» tõdes ta.



«Aga sellest tähtsam on asjaolu, kuidas nad oskavad oma fänne endaga hoida, ükskõik, millist muusikat nad siis edaspidi teevad.» Kõige hullem on Ilusa sõnul see, kui uus superstaar loorberitele puhkama jääb – siis võib juhtuda nagu eelmise aasta võitjaga, kelle plaat ilmus alles siis, kui rahvas ta juba unustanud oli. «Hoolimata sellest, kes tuli võitjaks, on Otil ja Birgitil praegu võrdne seis – andku ainult minna!»



Teise kohtuniku Mihkel Raua sõnul oli ta enne kolmandat hooaega skeptiline selle suhtes, kas Eestis on veel alles jäänud superstaari tiitli väärilisi lauljaid. «Kartsin, et see hooaeg läheb nihu ja säravaid lauljaid ei ole,» tunnistas ta. «Aga oli täpselt vastupidi ja selle põhjal võiks eeldada, et ka järgmisel aastal saab ühe saate teha.»



Külaliskohtunikuna üles astunud Heidy Purga kinnitas samuti, et oleks tore, kui staarisaatele neljas hooaeg tehtaks, sest tänu saatele saavad tuule tiibadesse paljud noored ja andekad lauljad. Sel aastal aga ootab Purga «Eesti laulu» eestvedajana Leplandi ja Varjunit osa võtma laulukonkursist, mille võitja sõidab Eestit esindama Norras toimuvale Eurovisioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles