JK Rowling kirjutab Harry Potteri maailmaga seotud filmi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J.K. Rowling
J.K. Rowling Foto: SCANPIX

Kirjanik JK Rowling lõi käed filmistuudio Warner Brosiga, et tuua ekraanile Harry Potteri maailmast tuntud elementidega film.

Fantaasiafilm «Fantastilised elukad ja kust neid leida» («Fantastic Beasts and Where To Find Them») põhineb samanimelisel raamatul ning selle fiktiivse autori Newt Scamanderi seiklustel, vahendab Digitalspy.

Rowling kirjutab filmi originaalstsenaariumi ning tegemist on esimese osaga uuest filmiseeriast. «Fantastilistes elukates» osalevad maagilised tegelaskujud ja olendid, kellest mõned on tuttavad Harry Potteri raamatutest.

«Kuigi tegevus leiab aset ülemaailmses nõidade ja võlurite maailmas, kus ma seitseteist aastat väga õnnelik olin, ei ole tegemist Harry Potteri seeria eel- või järellooga. Tegemist on võlumaailma laiendusega,» seletas Rowling.

«Varjatud maagiaühiskonna seadused ja tavad on tuttavad kõigile, kes on lugenud Harry Potteri raamatuid või vaadanud filme, kuid Newti lugu algab New Yorgis seitsekümmend aastat enne seda, kui Harry võlumaailma satub.»

Rowlingi sõnul tuli filmikompanii Warner Bros tema juurde ideega raamatust film teha ning ta ei näinud muud võimalust, kui raamat ise ekraanile kohandada.

«Pidasin seda toredaks ideeks, kuid mõte, et Newt Scamanderi realiseeriks keegi teine, oli raske. Kuna olen oma fiktiivses universumis nii kaua elanud, olen selle suhtes väga kaitsev. Lisaks teadsin Newti kohta juba palju. Nagu Harry Potteris suurimad fännid teavad, panin ta paari ühe oma lemmikkarakteriga Harry Potteri seeriast - Luna Lovegoodiga,» seletas Rowling. «Warneri ettepanekut kaaludes võttis idee kindla kuju ja ma ei saanud enam loobuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles