«Terevisioon» startis kaamerakraana kriginal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Terevisiooni» uus saatejuhipaar Tuuli Koch ja Toomas Luhats kutsusid avapäeva järel külalised vahuveini ja saates valminud mustikamuffineid mekkima.
«Terevisiooni» uus saatejuhipaar Tuuli Koch ja Toomas Luhats kutsusid avapäeva järel külalised vahuveini ja saates valminud mustikamuffineid mekkima. Foto: Peeter Langovits

Kella kuue paiku varahommikul, paarkümmend minutit enne «Terevisiooni» uue hooaja avasaadet valitseb telemaja koridorides vaikus.

Äsja saatejuhtide Tuuli Kochi ja Toomas Luhatsi «nägude joonistamisega» lõpule jõudnud jumestaja Inga Patrak saab enne saatekülaliste saabumist pisut hinge tõmmata ja ohates tunnistada, kuidas ta jõudis normaalse inimese elutempoga suvel juba ära harjuda.

«Ja nüüd niimoodi jälle kuni jaanipäevani,» muigab naine. Telekokk Angeelika Kang lööb vaid kahte kätt kokku ja tunneb heameelt, et peab vaid korra nädalas – esmaspäeviti – nii vara telemajja vudima.

Kes millal tuleb?

Sellal kui saatejuhtide paar teemasid läbi arutab, korrutab administraator Argo Loik kohvilaua ees pabereid uurides endamisi viksilt peagi saabuma hakkavate külaliste tulekuaegu: «Tomberg – okei!, laps kell seitse, siis Ansip. Korras.» Jutt käib eile hommikul «Terevisiooni» avasaatele särtsu andnud rahvusringhäälingu juhatuse liikmest Hanno Tombergist, «Terevisiooni» saatejuhi Priit Kuuse tütrest Saskiast ning peaministrist Andrus Ansipist.

Mahe-reibastesse toonidesse rüütatud stuudiost kostab vaid Vikerraadio eeter, kus Meelis Kompus parasjagu ajalehti tutvustab...

Eetrini on jäänud mõni minut. «Kui ma ei saa kell 6.25 «Terevisiooni» teha, siis ma ei saa enam elada,» teatab Luhats lõbusalt, otsides silmadega kaamerat, kuhu avasõnad lausuda. Kochi naeruturtsatus vähendab kergelt tekkima hakkavat eetrinärvi.

Kui režissöör Kertu Köösel on saate käima kamandanud, siis enam tagasiteed pole. Sel hooajal esimest korda hommikust telepilti ilmestav kaamerakraana keerab krägisedes (mõne tunni pärast leitakse õnneks siiski vajalik õlipütt, millega teletehnika väsinud liigeseid praavitada) pilgu Kochile-Luhatsile ning saade algab.

Tasapisi ja tund tunni järel hakkab telemajagi ärkama. Üksteise järel jõuavad pärale saate produtsent ja toimetaja, kes on saate algushetked kodus teleri ees veetnud.

«Ma ju ka pabistan,» poetab produtsent Piret Priisaar. Seejärel tulevad kolleege kiikama legendaarsed teleäratajad, nüüdne «paar» Anu Välba ja Marko Reikop ning ka muusikud Ivo Linna ja Maarja.

«Stuudio on tore! Ja Tuuli on tubli,» kiidab toimetaja Ivo Laev tunnustavalt ja kiikab monitori. Vahepeal silkab mees mõne kolleegi juurde, suskab oma valge MacBooki nina alla ning teeb neist veebikaameraga pildi. «Mul ei ole ju fotokat! Aga blogisse tahaks pilte panna,» selgitab ta.

Paha sõna ei kuule

Laeva kiidusõnadega nõustub ka kokkulepitud ajal saabuv peaminister, kes võtab Postimehe kogenud naisajakirjaniku Tuuli Kochi esimesi eetriminuteid «Terevisiooni» juhina kohe analüüsida. «No ajalehtede lugemise ajal oli tal vist küll närv sees, aga eks see lähe üle – tubli,» hindab Ansip kogenud teleesinejana ning kaob stuudiosse.

Paha sõna ei kuule uuenenud «Terevisiooni» esimesel eetripäevalt tegelikult kelleltki. Kõik mõistavad, et eks näita aeg, kuidas televaataja argise äratussaate sellise väljanägemise ja just nende tegijatega – Tuuli Kochi, Toomas Luhatsi, Kaileen Mägi ja Priit Kuusega – rahule jääb.

Kui aga teha järeldusi Tombergi ja meelelahutussaadete tellija Eero Spriidi säravatest nägudest hetkel, mil avasaate järel vahuveinil voolata lastakse, on nemad muutustega igati rahul.

Hommikusaade

• ETV eetris argipäeviti kell 6.25, kordus kell 8.45

• Eetrigraafika idee autor on režissöör Kertu Köösel, teostajaiks Ain Nurmela ja Märten Vaher

• Uue tunnusmuusika autor on kogenud pophelilooja Sven Lõhmus

• Stuudio kunstnik on Kaili-Angela Konno, seintel rippuvate maalide autor on Maarit Murka

• Saate toimetajad on Ivo Laev ja Martin Pärn

• Saatejuhtide stilist on Marit Ahven

• Produtsent on Piret Priisaar ning saate tootja Eesti Televisioon

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles