Eesti mängufilm «Soovide puu» võitis USAs parima komöödiafilmi tiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Liina Paakspuu «Soovide puu» võttel Marati ööklubis tänavu septembris.
Lavastaja Liina Paakspuu «Soovide puu» võttel Marati ööklubis tänavu septembris. Foto: Toomas Huik

Eesti uuemat režissööride põlvkonda esindava Liina Paakspuu esimene täispikk mängufilm «Soovide puu» võitis Tiburoni rahvusvahelisel filmifestivalil USAs «The Golden Reel Award´i» kui parim komöödiafilm. Kokku osales festivalil üle 200 mängufilmi kogu maailmast.


Režissöör Liina Paakspuu kirjeldab oma muljeid festivalilt: ««Soovide puu» sai väga sooja vastuvõtu nii publikult kui ka festivali korraldajatelt. Linastusele järgnenud küsimuste ja vastuste osa muutus sujuvalt tõsiseks aruteluks ning venis meeldivalt üle aja. Vaatajaid paelusid filmi juures nii absurdimaiguline huumor, põnevad värvilahendused kui ka hea näitlejatöö.»

Soome filmikriitik Mirkka Maikola arvab «Soovide puu» kohta järgmist: «Turumajanduse käibetõdesid, väärastunud inimsuhteid, ühiskondlikku hoolimatust ja maitsetuid lihaletidiskosid kritiseeriv režissöör näitab sündmusi läbimõeldult liialdatud valguses. Eesti huumor on imetlusväärselt otsekohene, aga ka julm. Paakspuu režissööritöös püsivad filmi absurdsed elemendid kontrollitult koos ja lõpptulemuseks on värske komöödia Eesti elu ekstreem-realismist.»

«Soovide puu» on musta komöödia sugemetega mängufilm, mis valmis tootja Revolver Filmi (produtsent Karin Reinberg-Shestakov) ja ERRi koostöös 2008. aasta detsembris ning filmi maailmaesilinastus toimus mainekal Montreali rahvusvahelisel filmifestivalil 2009. aasta augustis.

Kas sina oled «Soovide puud» näinud? Mida sa arvad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles