Uusteoses «Nullpunkt» sirgub inetust pardipojast andekas luik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirjastus Pegasus esitles täna Margus Karu esikromaani «Nullpunkt», mida kirjastus peab noorteromaaniks selle mõiste õiges ja täpses tähenduses.


Kui võtta üks osa «Rentslimiljonäri», teine osa Kenderit, ja saadud mass segada ohtra romantika ja koolinoorte eheda argireaalsusega, saabki tulemuseks Margus Karu esikteose.

Filmiprodutsendi ametit pidav Karu (25) kirjutas raamatu viibides Austraalias ligi poole aasta jooksul.  Autori sõnul hakkas ta kirjutama peamiselt endale ja töö käigus tekkis tal korduvalt kahtlusi, kas tekstil on väärtust, kuna objektiivsete mõõdupuudega ei saanud ta valmivat teksti võrrelda. Siis sai ta abi oma sõbranna Kairilt, kes varustas noorautorit väärtusliku tagasisidega.

Stiililt mõneti filmistsenaariumit meenutav (raamatus on ohtralt dialoogi ja minategelase motivatsiooni) teos räägib Johannesest, kes eliitkooli õppima asununa leiab end heidiku positsioonist. Sellega nooruk ei lepi ja ta hakkab harjutama, kuidas olla äge - ta hakkab jooksutrenni tegema ja laulutekste kirjutama. Üks selline tekst varastatakse talt ära, sellest tuleb üle-euroopaline hitt, kuid siis on Johannes juba muutunud mees, kes oskab enda eest seista. Keskkooli lõpukõne peab oma klassi nimel juba tema.

Karu tunnistas esitlusel, et teda üllatas valmistrükitud raamatus sisalduv roppuste suur arv, kuid seda, et teksti peaks veel viimistlema ja paremaks tegema, ta ei arva.

Kirjanik Jim Ashilevi sõnul on raamatu väärtuseks osutus, et õnn ja edu pole jäävad seisundid, korra need saavutanuna tuleb jälle edasi liikuda. «See raamat on paremast olemisest. Nagu Einstein on võrrelnud elu rattasõiduga, selleks et tasakaalus olla, tuleb liikuda.»

Raamat on tähelepanuväärne ka selle poolest, et selle tutvustamiseks valmis treiler, mida saad vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles