Aseksuaalne naine: meeste arvates tuleks mind ära vägistada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aseksuaalne naine: meeste arvates tuleks mind ära vägistada
Aseksuaalne naine: meeste arvates tuleks mind ära vägistada Foto: SCANPIX

Aseksuaalse ameeriklanna sõnul ei ole ta kunagi tundnud seksuaalset iha ei meeste ega naiste vastu.

Floridas Tampas elav 35-aastane Julie Sondra Decker on end mitteseksuaalse inimesena tundnud alates 15. eluaastast, edastab Daily Mail

Naine lisas, et aastate jooksul on talle tehtud mitmeid seksiettepanekuid, kuid need ei ole temas iha ega tundeid tekitanud.

Samuti ei ole naisel elukaaslast, kuna ta ei vaja seksi.

«Mul on väga lähedasi sõpru, kuid mul ei ole nii-öelda teistpoolt. Ma ei taha enda kõrvale teist aseksuaali, kes oleks lihtsalt korterikaaslane,» nentis ameeriklanna.

Deckeri sõnul katsetas ta teisme-eas oma seksuaalsuse piire nii poiste kui tüdrukutega.

«Olen senises elus tundunud end üksi õnnelikuna. Mu pere peab mind selle tõttu lesbiks. Mul on olnud neile raske selgitada, et olen aseksuaalne,» jätkas naine.

Enne ülikooli astumist viis ema ta arsti juurde, kuna tütar ei tundnud vastassoo vastu huvi.

Decker lõpetas Florida ülikooli 2000. aastal psühholoogina.

«Üks meessoost sõber püüdis mind suudlemise abil «ravida». Samuti on  ta veendunud, et ühel päeval ma «ärkan üles»,» jätkas naine.

Decker peab ka blogi ning ta on saanud tapmisähvardusi. Talle on mehed sageli öelnud, et ta tuleks lihtsalt ära vägistada, küll siis ka seksuaalsus ja seksiiha taastuks.

«Aseksuaalseid inimesi ei peeta normaalseteks, kuna seksuaalsuhtes olemine on ühiskonnas normiks,» selgitas naine.

Kanada Brocki ülikooli seksuoloogi Anthony Bogaert kirjutas oma raamatus «Understanding Asexuality», et üks protsent rahvastikust on aseksuaalsed.

«Nüüdisajal elame seksuaalsusest pakatavas kultuuriruumis, kus seksiteema on üks põhilisi, millest pidevalt räägitakse. Aseksuaalseid on alati olnud, kuid alles nüüd on hakatud neist rääkima,» kirjutas Bogaert.

Decker loodab oma kirjutiste kaudu inimesi harida aseksuaalsuse teemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles