Fotod! Beatrice esitleb TFW-l tätoveeringutest inspireeritud kollektsiooni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beatrice
Beatrice Foto: promo

Üks omapärasemaid nähtusi Eesti moeelus, Beatrice Fenice, toob Tallinna Moenädalal lavale küllusliku kokteili kaasaja mustritest.

«Mustrid pole sugugi juhuslikud – neis koonduvad sümbolid, mis on inimestele olulised. Mustrid elavad ja räägivad lugusid,» räägib Beatrice.

«Kogu kollektsiooni idee sündis tattoo-temaatikast. Minu jaoks on tätoveering müstiline ja kütkestav teema. Mul on endal tervet selga kattev tätoveering, mille minu soovide järgi tegi Dimon Taturin,» avab Beatrice oma kollektsiooni tagamaid.

«Tätoveering on väga isiklik ja see on intrigeeriv – kaunistused inimese nahal, mis on tavaliselt varjatud, tulevad minu etenduses ka rõivastele. Kasutan enda loodud joonistusi,» lisab ta.

Tätoveeringute kõrval näeb laval ka popkunsti ja koomikseid, loomamustreid ja värvijulgeid ruute: «Olen kogu jõust püüdnud sel korral eemale hoida lillemotiividest, mis mulle meeletult meeldivad, aga mustrite osas ma end vaos hoida ei kavatse. Veidike glämmi, punki, romantikat, militarismi – kaasaja tunnus on minu arvates erinevate teemade segunemine. Selline energiast pakatav kokteil!»

Beatrice toob lavale rõivad nii naistele kui meestele.

Meeste sarjas on klassikalise militaarmoe kalifeepüksid ja lampassid ühendatud fantaasiarikka kangaga. Jätkub ka meestesärgi temaatika, millega autor mängis ka eelmises kollektsioonis.

«Ma ei arva, et mehed peaksid end kuidagi alla suruma,» selgitab Beatrice võitlusvalmilt.

Tema loomingus on meestele pühendatud täpselt sama palju mängurõõmu, mustreid ja värve kui naistele.

Kollektsiooni naiselikus osas domineerivad kleidid, milles võimatu märkamatuks jääda – provokatiivsetel ja naiselikel lõigetel mängib külluslik mustrimaagia.

«Minu jaoks on olulisimad stiil ja emotsioon, mis rõivaga kaasas käib. Asjad on väga erinevad, aga kõik nad on sellised, mida ma ise tahaksin kanda, teisiti ma ei oska mõelda,» tunnistab autor.

«Mood on selleks, et anda elule vürtsi. Ma vilistan ahistavatele hea maitse reeglitele!» selgitab Beatrice, miks inimestele võiks meeldida tema disainitud riideid kanda.

Beatrice on tegutsenud moemaailmas kogu oma elu – 20 aasta modellina ja 9 aastat stilistina. Oma moeloomingut on Beatrice laiemale publikule esitlenud aastast 2008.

Kollektsioon «Fenice» kannab autori perekonnanime ja ka lavale jõudvad rõivad on väga isiklikud, peegeldades Beatricele omast sümboliterohket, reegleid eiravat ja küllust küllusega tasakaalustavat stiili.

Beatrice kollektsioon «Fenice» on TFW laval 26.10 kell: 19.00 Salme kultuurikeskuse Suures saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles