Galerii: Noorkokk 2013 tiitli sai Margo Paluoja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval toimus 19. Eesti kokkade meistrivõistluste raames võistlus Noorkokk 2013, mille võitis Margo Paluoja

Võistluste peaeesmärk oli propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele väärtusliku toidu tähtust nii enda kui ka tulevaste klientide toidulaual. Võistluste toidukorv koostati peaasjalikult eestimaisest toorainest. Võistlejad said näidata žüriile ja pealtvaatajatele oma nooruslikku innovaatilisist lähenemist toorainele ja läbi selle rõhutada kohaliku toorainekokkusobimist nooruslike trendidega. Võistlused aitasid näidata kutseõppeasutuste õppuritel omandatud erialaseid oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna hariduse taset ja mainet. Osalejad pidid olema sündinud 1987 või hiljem ning olema 2013/2014 õppeaastal mõne kutseõppeasutuse kokanduseriala õpilaste nimekirjas.

Eelvoorus osalemiseks esitas võistleja ? la carte pearoa ja desserdi retseptid. Võistluse lõppvoorus tuli osavõtjatel sama sisuga toidukorvist, mis oli eelvoorus, valmistada pearoog ja dessert.

Pearoa kohustuslikuks tooraineks oli broiler (suurus 1,3–1,5 kg) ja broilerimaks. Desserdi valmistamisel tuli kasutada kodujuustu ja porgandit.

Noorkokk 2013 finalistid:

    Triin Teesalu - Tallinna Teeninduskool

    Martti Soomann - Tallinna Teeninduskool

    Tuule Kivihall - Kuressaare Ametikool

    Sofia Vakulich - Tallinna Teeninduskool

    Riho Sommerman - Haapsalu Kutsehariduskeskus

    Olavi Petraudze - Tartu Kutsehariduskeskus

    Kristiina Rauba - Tartu Kutsehariduskeskus

    Margo Paluoja - Pärnumaa Kutsehariduskeskus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles