Kolmapäeval toimus 19. Eesti kokkade meistrivõistluste raames võistlus Noorkokk 2013, mille võitis Margo Paluoja
Galerii: Noorkokk 2013 tiitli sai Margo Paluoja
Võistluste peaeesmärk oli propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele väärtusliku toidu tähtust nii enda kui ka tulevaste klientide toidulaual. Võistluste toidukorv koostati peaasjalikult eestimaisest toorainest. Võistlejad said näidata žüriile ja pealtvaatajatele oma nooruslikku innovaatilisist lähenemist toorainele ja läbi selle rõhutada kohaliku toorainekokkusobimist nooruslike trendidega. Võistlused aitasid näidata kutseõppeasutuste õppuritel omandatud erialaseid oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna hariduse taset ja mainet. Osalejad pidid olema sündinud 1987 või hiljem ning olema 2013/2014 õppeaastal mõne kutseõppeasutuse kokanduseriala õpilaste nimekirjas.
Eelvoorus osalemiseks esitas võistleja ? la carte pearoa ja desserdi retseptid. Võistluse lõppvoorus tuli osavõtjatel sama sisuga toidukorvist, mis oli eelvoorus, valmistada pearoog ja dessert.
Pearoa kohustuslikuks tooraineks oli broiler (suurus 1,3–1,5 kg) ja broilerimaks. Desserdi valmistamisel tuli kasutada kodujuustu ja porgandit.
Noorkokk 2013 finalistid:
Triin Teesalu - Tallinna Teeninduskool
Martti Soomann - Tallinna Teeninduskool
Tuule Kivihall - Kuressaare Ametikool
Sofia Vakulich - Tallinna Teeninduskool
Riho Sommerman - Haapsalu Kutsehariduskeskus
Olavi Petraudze - Tartu Kutsehariduskeskus
Kristiina Rauba - Tartu Kutsehariduskeskus
Margo Paluoja - Pärnumaa Kutsehariduskeskus