Eghert-Sören Nõmm muutis ukrainlaste arvamuse eestlasest täielikult

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eghert-Sören Nõmm
Eghert-Sören Nõmm Foto: STB

Nädal tagasi valisid tantsusaate «So You Think You Can Dance» Ukraina versiooni «Tancujut Vse» kohtunikud 40 viimase allesjäänud tantsija seast välja need 22 õnnelikku, kes tuhandetest alustanud tantsijatest lõpuks jõudsid ihaldatud finalistide hulka. Nende seas ka meie eesti tantsija Eghert-Sören Nõmm. Teekond selleni oli pingeline ja närvesööv, sest viimase 170 hulgas olid juba kõik väga tugevad tantsijad.

(Videoid seekordsest saatest näed allpool.)

Kohtunike ütluse kohaselt on olnud Egherti kõige suuremaks saavutuseks selles saates ukrainlaste arvamuse kardinaalne muutmine eestlastest. Stereotüüpne eestlane on ukrainlaste meelest aeglane, pika mõtlemisega, õppimises pikaldane, tõsine ja kindlasti mitte tantsurahvas. Eghert oli tõestanud neile kõike vastupidist ja teda nimetati nende saate «päiksekeseks», kes kogu aeg säras ja oli üks positiivne energiapomm, ilma kelleta see saateprojekt kohe kuidagi ei saa jätkuda. Selle teate peale oli huumoriga monteeritud vähemalt viiesekundiline paus enne Egherti reaktsiooni, et ikkagi näidata eestlaste mõtlemise aeglust.

Mis toimus selle nädala saates, kommenteerib Eghert järgmiselt: «Edasi läks järgmisest päevast juba veelgi keerulisemaks, sest nendest 22st valida kümme finalisti on ääretult raske ülesanne. Tantsijate füüsiline koormus ja närvipinge suutis nii mõnegi viia täiesti rivist välja. Reedeses saates oli esimeseks  ülesandeks vallutada publiku südameid. Mehed pidid esinema oma tehtud soologa 100le eri vanuses naisele ja naised 100le mehele, kes valisid roosi kinkimisega oma lemmikud.»  

Kohtunike arvamuse kohaselt läks Eghertil hästi, aga vanemate naiste lemmik ta just polnud. Roose sai ta ainult noortelt tüdrukutelt.

Järgmiseks katsumuseks oli duett paarilisega, kelle said teada vahetult enne võistlusmomenti. Poisid ja tüdrukud õppisid koreograafiat nii, et iga kümne minuti järel pidid vahetama partnerit. Asja tegi veelgi keerulisemaks see, et tantsida tuli Dnepri jõe põhja paigutatud laval.

Eghert räägib: «Meil seoti silmad kinni ja viidi esinemiskohta. Oma paarilist nähes isegi ehmusin, sest ta on üks tugevamaid naistantsijaid üldse selles projektis. Kui aga meile öeldi, et peame minema vette, hakkas ta hüsteeriliselt nutma. Videos seda ei näe, aga tükk aega pidi saatetiim teda rahustama. Alles siis saime teada, et tal on paaniline hirm vee ees mingitel väga isiklikel põhjustel. Lõpuks me siiski esitasime oma dueti, aga kuna mu partner tegi seda ääretu vastumeelsusega, siis läks kõik väga halvasti ka minul.»

«Järgmisena jagati meid kaheks võistkonnaks, kes hakkasid omavahel võistlema. Meid viidi ühte Ukraina külasse, kus vaatajateks olid tuhanded kohalikud elanikud. Kumbki võistkond sai aega üks ööpäev välja mõelda ja ettevalmistada showprogramm, mis pidi koosnema ühest soolost, kahest duetist ja grupitantsust. Mina koos ühe neiuga võistlesime duona teise võistkonna paari vastu ja rahva aplausi järgi otsustati, kumb duett on parem. Tantsu ettevalmistamseks oli meil aega päeval umbes viis tundi. Meie tants rääkis skulptorist, kes oli armunud enda loodud kaunisse naisskulptuuri. Mina oma paarilisega tõime esimesed võidupunktid oma võistkonnale. Ukraina publik on nii fantastiline ja elab sulle tõesti kogu hingest kaasa.»

«Viimaseks võstluseks sellel nädalal oli välja mõelda grupiga tants, mille selgeks õppimiseks oli praktiliselt ainult üks öö. Meie grupp esitas Ukraina rahvuslikus stiilis tantsu. Mulle see nii meeldis! Kogu rõõmsameelsus, energia ja kiirus sellele rahvusele omases tantsus on ääretult lahe. Tundsin ennast tõelise ukrainlasena seda tantsu esitades.»

«Ebaõnnestunud duo vees viis mind kohtunike ette uuesti «elu eest tantsima» soolot, kuhu oli vaja sisse panna ka ette antud kaks tantsuelementi. Sama saatus oli veel kümnel teisel tantsijal. Magamatus ja füüsiline koormus oli olnud nii suur, et magasin veel lava taga oma etteaste alguses ja mind oli ikka väga raske üles saada. Õnneks kohtunikele minu soolo meeldis ja ma sain edasi 20 parema hulka.»

«Koju saadeti kaks tantsijat, noormees ja neiu, kelle ahastust vaadates endalgi tulid pisarad silma. Närvipinge selles saates on tõepoolest ääretult suur. Võistlus läheb iga ülesandega järjest raskemaks ja ekstreemsemaks, seega ka tantsijate katsumused järjest suuremaks. Järgmisel nädalal  lahkub saatest jälle kaks tantsijat. Väga loodan, et üheks nendest ei ole veel mina,» ütleb Eghert lõpetuseks reede ōhtul eetris olnud Ukraina STB kanalilt jooksva neljatunnise saate «Tancujut Vse» kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles