Laulusaate võitsid Lenna Kuurmaa ja Artur Talvik

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu kontserdimajas selgus täna saate «Laulud tähtedega» võitja.


Finaalis läksid vastamisi Tanja Mihhailova ja Margus Hanson ning Lenna Kuurmaa ja Artur Talvik. Kommentaatorite otsused kõikusid enne saadet seinast seina: oli neid, kes hindasid parimaks Lenna/Arturit, teised olid veendunud Tanja ja Marguse paremuses. Mõned jälle arvasid, et parimad lauljad on juba varasemates saadetes välja hääletatud.

Margus ja Tanja kavas olid laulud «Another Country Song», «Põgene, vaba laps» ja «Isamaa ilu hoieldes». Artur ja Lenna esitasid «Cool Vibes», «Kirilinnu laul» ja «Ilus oled, isamaa».

Esimesena astusid lahingusse Tanja ja Margus. Margus pidi leidma sobiva loo Tanja repertuaarist ja see oli 2002. aasta eurolaulukonkursilt päris Sven Lõhmuse teos «Another Country Song». Kohtunikud hindasid seda kokku 27 punktiga.

Arturil oli sama ülesanne ja langes temagi valik eurolaulukandidaadile: iseenesest mõistetavalt oli see «Cool Vibes». Lennat-Arturit saatsid laval vähemalt kaks korda rohkem tantsijaid, kui konkurentide kantrilaulu. Kohtunikud jagasid kapaga kiidusõnu, punktisummaks kogunes 29. Lenna ja Artur olid sellega ülimalt rahul.

Teises laulvoorus valisid duod varasematest saadetest mõne eriti hästi õnnestunud loo. Tanja ja Marguse valik langes laulule «Põgene, vaba laps». Kohtunikud andsid maksimumpunktid: 30! Lenna ja Artur vastasid «Kirilinnu lauluga» Emir Kusturica filmist «Must kass, valge kass» ja teenisid kohtunikelt 28 punkti. Seis viigistus!

Viimases voorus pidi esitama hingeliigutavaid isamaalisi laule. Tanja ja Margus laadisid rauda «Isamaa ilu hoieldes» Alo Matiiseni sulest ja tulistasid selle välja koos WAF-kooriga. Esitus teenis publiku tormilise aplausi ja maksimumpunktid, 30 kohtunikelt.

Lenna ning Artur seadsid sellele võimsale sooritusele vastu igihalja «Ilus oled, isamaa» jällegi WAF-koori toetusel. Muusikaliselt nõudlik seade ei jätnud ükskõikseks ei saalisistujaid ega žüriid. Ja taas 30 punkti.

Seega viigistus kohtunike tabel 87 punkti piiril ja lõpptulemus jäin televaatajate telefoniklahvide otsustada. Hääletamise ajal lõbustaid saatejuhid Madis Milling ja Eda-Ines Etti publikut lauluga «For once in my life».

Kohtunikud ei julgenud võitjat ennustada ja piirdusid umbmääraste kiidukõnedega. Vox populi, vox dei oli seevastu halastamatu ja kuulutas võitjaks Lenna Kuurmaa ja Artur Talviku. Seega läheb 300 000 krooni võiduraha Anni Akadeemiale. See on peatselt Pärnus uksed avav erivajadustega noorte kutsekool.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles