Eesti uusaastakomme paigutati maailma viie veidrama sekka

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana ja jõuluturg
Jõuluvana ja jõuluturg Foto: Viktor Burkivski

Veebisait investorplace.com tõi välja maailma kõige veidramad uusaastakombed ning nende sekka sattus ka eestlaste tava aastavahetusel mitu korda süüa.

Lõuna-Aafrika kodutehnika

Johannesburgi elanikud loobivad aknast välja vanad kodumasinad, et uus aasta sisse kutsuda.

Jaapani sodiaak

Jaapanis kannavad inimesed kohalikus templis saabuva aasta sodiaagimärki tähistavat kostüümi ning seal helisevad kellad 108 korda. Teadmiseks: 2014. aasta sodiaagiloom on hobune.

Hispaania viinamarjad

See on üks lahedamaid uusaastatraditsioone - hispaanlased söövad keskööl 12 viinamarja, ühe iga kellalöögi ajal. 12 viinamarja tähistavad 12 kuud ning iga viinamari tähendab selle kuu jaoks head õnne.

Eesti seitse einet

Eesti traditsiooni kohaselt tuleb aastavahetusel süüa seitse korda, sest see kindlustab tulevaks aastaks täis toidulaua. Tänapäeval on uue aasta tuleku tähistamiseks ülejoomine sama tähtis kui ülesöömine.

Lõuna-Ameerika aluspesu

Brasiilias, Ecuadoris, Boliivias ja Venezuelas müüakse enne aastavahetust poodides eredavärvilist aluspesu. Spetsiaalse aluspesu kandmine on üks veidramaid traditsioone, kuid iga värv tähistab midagi erilist. Punane ja kollane on kõige populaarsemad, sest üks tähendab armastust ja teine raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles